30 “Nul op de Meter” huurwoningen in De Stegen

Foto:

Eind november tekenden WSN en Heijmans Huizen de overeenkomst voor de realisatie en bouw van de eerste 30 Nul op de Meter huurwoningen.

Die woningen komen in de tweede fase van Doornsteeg. De Stegen, zoals de 2e fase heet, krijgt steeds meer vorm en biedt plaats aan 350 woningen in verschillende soorten; van koopwoning tot huurwoning. Heijmans realiseert 102 woningen, waarvan 30 huurwoningen.

De eerste “Nul op de Meter” woningen

In een Nul op de Meter-woning wordt het netto energieverbruik tot nul gereduceerd. Dit gebeurt door slim gebruik te maken van energiebesparende en energie opwekkende voorzieningen. De huurwoningen in de Stegen zijn de eerste Nul op de Meter-huurwoningen in Nijkerk en krijgen extra zonnepanelen en een bodemwarmtepomp.

Van de 30 sociale huurwoningen zijn er 4 benedenwoningen, 8 bovenwoningen en 18 eengezinswoningen. De beneden- en bovenwoningen vormen samen een hofje.

Kenmerken De Stegen

De Stegen is onder andere ontwikkeld door Heijmans. De huurwoningen zijn ontworpen door architectenbureau Visser & Bouwman, geïnspireerd op de bestaande boerderijen langs de Doornsteeg. De Stegen wordt gekenmerkt door een dorps karakter, een diversiteit aan woonmilieus en woonmogelijkheden aan zowel parkgebieden als water.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de woningen op WoningnetEemvallei staan en wanneer ze ongeveer worden opgeleverd. Houd hiervoor de website van de WSN in de gaten.

bron: WSN

Dossier: Doornsteeg

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden