Reflextherapie rondom Chemo

Foto:

September 2018 kreeg Monique van den Beld een vervelend bericht van een dierbare klant Anne.

“Ik lig in het ziekenhuis. Alles onderzocht en ze hebben kwaadaardige cellen gevonden……..”

Een berichtje, dat het leven van Van den Beld even stil zette. Vrouw van haar leeftijd, pubers, getrouwd, in de bloei van het leven. Het werd een begin van een nieuw traject, niet wetende wat de toekomst zal brengen.

“Monique wil je mij helpen?” Anne heeft al jarenlang ervaring met reflextherapie. Bij problemen doet zij een beroep op de therapeute en ze weet dat voor haar lichaam voetreflex helpt. Anne kreeg bijwerkingen van de chemotherapie. Deze werden meteen milder na een behandeling. Aambeien waren zeer pijnlijk, maar met een speciaal plekje op de voeten werd dit dragelijk. Heerlijk, dat de kinderen voor haar dit plekje ook konden masseren. De behandeling tegen obstipatie bezorgde haar dezelfde dag 10 keer een bezoek aan het toilet. Bij elke behandeling wilde een ander aspect van haar lichaam aandacht. Geen behandeling is hetzelfde. Met reflextherapie kon Anne de strijd tegen de chemo aan. Pijn in haar lichaam werd dragelijk. Even een uurtje genieten en ontspannen.

Wat kan reflexologie betekenen rondom kanker?

De diagnose kanker, zorgt voor grote angst, paniek, hopeloosheid, woede, een gevoel van isolatie en nog veel meer. Dit alles geeft veel stress. Het immuunsysteem heeft het zwaar te verduren . Tijdens de behandeling van kanker wordt er niets voor niets gestuurd op een zo optimaal mogelijke lichamelijke conditie om de behandelingen zo goed mogelijk te kunnen doorlopen.
Binnen dit traject kan reflex therapie ondersteuning bieden. Door liefdevolle aandacht, de juiste intentie en juiste kennis creëert de reflexoloog een veilige ruimte, waarin voor rust en ontspanning kan ontstaan. Dit zijn de basisvoorwaarden voor het lichaam om zich te kunnen herstellen.

Vanuit de praktijk weet Monique van den Beld, dat reflextherapie een waardevolle bijdrage is om met angsten om te gaan. Angsten, die veel mensen hebben. Door de ontspanning van de massage vermindert de stress, kan de cliënt beter met de emotionele zware processen omgaan en verminderen angstgevoelens en depressiviteit. Reflextherapie zorgt voor een nieuw contact met het eigen lichaam en herstelt het lichaamsbewustzijn. Zo kan men beter leren luisteren naar de behoefte van het lichaam en hieraan gehoor geven.

Een jaar later…… het gaat steeds beter met Anne. En werkt ze weer 20 uur in de week. Ze heeft geleerd duidelijker haar grenzen aan te geven. Ze is nog steeds op weg naar herstel. Ze heeft de strijd doorstaan met vallen en opstaan. Van den Beld: “Ik weet, dat ze het gaat halen. Het was bijzonder om haar te kunnen ondersteunen met reflextherapie.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden