SchuldHulpMaatje helpt bij financiële problemen

Foto:

Maar liefst een op de vijf huishoudens heeft financiële problemen.

Veel mensen schamen zich zo erg voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken.

Naar die mensen is SchuldHulpMaatje Nijkerk op zoek.

Als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer onder controle te krijgen. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje doen dat. Samen lukt ‘t.

Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Geldzorgen zorgen voor veel stress. Het komt vaak voor dat mensen daardoor niet meer helder kunnen nadenken. De problemen worden dan alleen maar erger. Een Maatje is er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen een aflossingsplan te maken. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

SchuldHulpMaatje is er dus niet alleen voor mensen met schulden, ook als je het overzicht kwijt bent of hulp kunt gebruiken om te kijken of het uitgavenpatroon bijgesteld kan worden, willen ze er voor je zijn.

SchuldHulpMaatje is opgericht door de kerken. Elk jaar krijgen ongeveer 50 inwoners in deze gemeente hulp bij hun financiële problemen door 15 gecertificeerde Maatjes. Daarbij maakt het niet uit wat het geloof, de huidskleur, de geaardheid of de afkomst is van de mensen die hulp vragen. Iedereen met financiële problemen mag contact opnemen. Wat de oorzaak ook is.

Aanmelden

Aanmelden voor hulp bij financiële problemen is heel eenvoudig. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel 06-57835460. Eén van de coördinatoren (Wim Huijser en Hanneke Heining) neemt dan contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Meer informatie kun je vinden op de website van SchuldHulpMaatje.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden