Gemeente Nijkerk ontvangt sleutel van het nieuwe gemeentehuis

Foto:

Maandag 2 december ontvingen burgemeester Gerard Renkema en wethouder Wim Oosterwijk symbolisch de grote sleutel voor het nieuwe gemeentehuis.

Zij kregen de sleutel van Paul Verhoef van de Rabobank, de oude eigenaar. Deze sleuteloverdracht vond plaats na de officiële ondertekening, waarmee de gemeente de nieuwe eigenaar werd van het pand aan de Van ’t Hoffstraat.

Oosterwijk: “Het is mooi dat we, na een periode waarin we alle opties goed hebben afgewogen, nu concreet aan de slag kunnen. Dat geldt zowel voor het nieuwe pand als voor de locatie, waar het huidige stadhuis is gevestigd.”

Het nieuwe onderkomen van de gemeente is gunstig(er) gelegen ten opzichte van Nijkerkerveen en Hoevelaken. Het is ruim genoeg om het gemeentelijk programma te huisvesten, geschikt om goede dienstverlening te ondersteunen en het voldoet aan de duurzaamheidseisen van de gemeente. Voordat er een echte verhuizing kan plaatsvinden moet er nog wel wat gebeuren. Zo is er bijvoorbeeld geen ruimte die als raadszaal gebruikt kan worden en moet het gebouw geschikt worden gemaakt om als gemeentehuis te functioneren.

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de mensen. Inwoners die zich goed geholpen voelen en medewerkers die een prettige werkomgeving krijgen. Daarnaast hecht het college veel waarde aan zichtbaarheid en transparantie van het besluitvormingsproces waarin inwoners en bestuurders elkaar vinden. Het gebouw moet daartoe uitnodigen. De verwachting is dat het nog ongeveer 2 jaar duurt voordat de inwoners in het nieuwe gemeentehuis terecht kunnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden