Dinsdagavond al volle AH

De AH opent woensdagmorgen om 11.00 uur haar deuren, maar dinsdagavond was het al druk.

Gerard van den Tweel had de buurt uitgenodigd. Hij wilde de bewoners tegemoet komen voor de overlast, die de verbouwing de afgelopen tijd veroorzaakt had. Hij bood er ook zijn excuses voor aan.

Hij nam een duik in het verleden. De onderneming bestaat in januari 2020 115 jaar, zo liet hij trots weten. Het was zijn derde (her)opening van de Albert Heijn. 24 jaar geleden in de voormalige Eierhal, daarna in 2004 aan de Frieswijkstraat en nu dan na de grote verbouwing. Die heeft meer dan 7 miljoen euro gekost, maar “moet wel in 10 jaar terug verdiend zijn”, aldus Van den Tweel.

De verbouwing was nodig na een aantal kleinere ingrepen de afgelopen jaren. Van den Tweel: “Je moet meegaan met de eisen van de tijd. Deze winkel voldoet er weer helemaal aan. We kunnen weer 10 jaar vooruit.” Bedrijfsleider Jan Vlijm legt uit, dat het aantal producten niet wezenlijk is veranderd. De verbouwing leverde wel meer vierkante meters op, waardoor de winkel veel ruimer van opzet is geworden. Het is nu een winkel, die voldoet aan de nieuwste eisen van Albert Heijn”. Hij liet ook weten, dat de kantine voor het personeel op de eerste verdieping verplaatst naar de plek, waar Gerard van den Tweel eerst zijn kantoor hield. Dat kantoor is nu op de eerste verdieping van het voormalige SNS kantoor.

Medewerkers en hun familie waren uitgenodigd evenals de buurtbewoners. Die kwamen in grooten getale zich vergapen aan de nieuwe winkel. Daar hangen wel dertien videoschermen in. En er is een sushibar.

Kreten als “dat hebben ze in Amersfoort ook”, “Wat een mooie winkel”,  “Hij is veel ruimer”, “Een sushibar, maar die is wel een beetje hoog”, “Hallo buurman, jij ook hier” , “Het is wel even zoeken”, Maar daar had de grootgrutter iets op gevonden.

Ze zagen kinderwinkelwagentjes met een scherm, waarop al lopend door de winkel steeds nieuwe spelletjes verschijnen

Woensdagmorgen om 11.00 uur is de winkel voor iedereen open.

Meer foto’s van de winkel (van Arjen Gerritsma) in de fotoserie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0