Nijkerk schittert op 14 december

Foto:

Zaterdag 14 december staat de hele stad Nijkerk in het teken van licht.

Er is een gezellige kerstmarkt met allerlei leuke kerstkramen, prachtig met lampjes versierde trucks rijden door de stad tijdens de Lichtjesparade en om 21.00 uur ’s avonds zal de mooiste toren van Nederland voor het eerst worden verlicht.

Het belooft een groot feest te worden. Zaterdag zal Nijkerk worden ondergedompeld in kerstsferen. Door het hele centrum is een kerstmarkt, waar je terecht kunt voor al je kerstinkopen. Er worden lekkere hapjes aangeboden en op verschillende plaatsen is er livemuziek, waaronder muziek van het Nijkerks Zeemanskoor. De markt begint om 14.00 uur ’s middags en duurt tot ’s avonds 21.00 uur. Ook alle winkels zijn op deze zaterdag langer open.

Om 18.00 uur begint de Lichtjesparade, die dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd. Prachtig versierde trucks zullen door Nijkerk rijden. De complete route is te vinden op de site van lekker nijkerk.

De dag wordt feestelijk afgesloten met de verlichting van de toren. De afgelopen vijf jaar zijn er plannen gemaakt, vergunningen verstrekt en is er geld geworven om de mooiste kerktoren van Nederland te kunnen verlichten. Op 14 december is dan eindelijk het moment: de toren wordt voor de eerste keer verlicht met duurzame LED-verlichting.

Henry Hamstra, voorzitter van De Mooiste Verlicht vertelt: “Om de toren te kunnen verlichten, hadden we 80.000 euro nodig. Wat nou zo ontzettend gaaf is, is dat het grootste gedeelte hiervan gewoon door de Nijkerkers zelf is gefinancierd. Dat laat maar zien hoe belangrijk de toren voor onze stad is!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden