CDA wil Mantelzorgwoningen

Foto:

Het CDA heeft het college gevraagd onderzoek te doen naar de mogelijkheden om sneller een mantelwoning toe te staan.

Nu is daar vaak nog een verklaring van een huisarts, wijkverpleegkundige of andere deskundige voor nodig. Het CDA wil die mogelijkheden Een mantelwoning, waarbij geen verklaring van een deskundige nodig is, moet ook mogelijk zijn

Daarvoor heeft het CDA in de raadsvergadering van 12 december een motie ingediend. Die motie was ook ondertekend door de VVD, PRO21 en de CU-SGP. Ook de Lokale Partij heeft de motie gesteund.

CDA raadslid Bert Veldhuizen:” Wij horen in gesprekken met inwoners van onze gemeente te vaak dat het best ingewikkeld is om een mantelzorgwoning te realiseren. Vooral als het om oudere inwoners gaat, die nog geen indicatie hebben, maar al wel heel graag in de nabijheid willen wonen van degene die helpen waar dat nodig is. Daarom is het CDA erg blij dat het college de mogelijkheden gaat onderzoeken om de plaatsing van een mantelwoning makkelijker te maken. Wij moeten niet alleen de mensen helpen die nu of in de toekomst hulp nodig hebben, maar ook de mensen koesteren die mantelzorg willen verlenen!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden