Burgemeester Renkema op de motor

Foto:

NIJKERK –  Als voormalig wethouder van Assen, de motorhoofdstad van ons land, stroomt er ook altijd nog een beetje motorolie door zijn aderen en dat zal zaterdag 11 mei ongetwijfeld iets sneller gaan, want dan is Burgemeester. Renkema  te vinden onder de deelnemers aan de Stimon-motorrit in het kader van Nijkerk 600.Renkema was nog maar kort burgemeester van Nijkerk, toen hij in juli 2007 de versierselen behorende bij een Koninklijke Onderscheiding in de orde van Oranje Nassau mocht opspelden bij Henk Karelsen, de voorzitter van de Stimon. Henk Karelsen: “Het was voor mij een grote verrassing, de onderscheiding werd mij opgespeld in verband met mijn jarenlange inzet voor de motorsport. In 2007 was ik daar al onafgebroken 30 jaar voor bezig, er zijn inmiddels al weer zes jaar bij gekomen. En als een motorrijdende burgemeester dan zo’n onderscheiding uitreikt, is dat wel extra leuk.”

NIJKERK –  Als voormalig wethouder van Assen, de motorhoofdstad van ons land, stroomt er ook altijd nog een beetje motorolie door zijn aderen en dat zal zaterdag 11 mei ongetwijfeld iets sneller gaan, want dan is Burgemeester. Renkema  te vinden onder de deelnemers aan de Stimon-motorrit in het kader van Nijkerk 600.

Renkema was nog maar kort burgemeester van Nijkerk, toen hij in juli 2007 de versierselen behorende bij een Koninklijke Onderscheiding in de orde van Oranje Nassau mocht opspelden bij Henk Karelsen, de voorzitter van de Stimon. Henk Karelsen: “Het was voor mij een grote verrassing, de onderscheiding werd mij opgespeld in verband met mijn jarenlange inzet voor de motorsport. In 2007 was ik daar al onafgebroken 30 jaar voor bezig, er zijn inmiddels al weer zes jaar bij gekomen. En als een motorrijdende burgemeester dan zo’n onderscheiding uitreikt, is dat wel extra leuk.”

 

Nijkerk op z’n mooist

 

De rit van zaterdag 11 mei gaat door alle regio’s van Nijkerk. Dus ook door Holkerveen, Nijkerkerveen, Hoevelaken en buurtschap Appel. Een mooi ritje van ongeveer 40 kilometer. De rit kan naar keuze onder leiding van een toerleider of solo en met gebruikmaking van een routebeschrijving worden gereden. In alle gevallen geldt wel dat er moet worden ingeschreven en dat kan tussen 09.30 en 12.00 uur in het centrum van Nijkerk. Motorrijders die in een groep willen meerijden, moeten echter op tijd zijn. De groep vertrekt om 11.30 uur en de toerleider is Nijkerker Dirk Mostert. De deelname is in verband met de veiligheid wel beperkt, mocht de interesse erg groot zijn, vertrekt er om 13.00 uur weer een groep voor dezelfde rit.

Inschrijven

Inschrijven voor deelname is gratis, zo ook de koffie met een traktatie voor vertrek. Deze staan klaar bij restaurant de Dolle Joncker. Na terugkomst mogen de deelnemers de toren beklimmen en ook hieraan zijn geen kosten verbonden. De torenklim wordt n.l. gesponsord door Brouwer Motorsport uit Nijkerk. Verder ontvangen alle deelnemers ook nog een motorkledingbon en tegen inlevering hiervan kan op 11 mei motorkleding worden gekocht tegen de laagste prijzen! Een meerijdende bezemauto sluit de rij motoren, deze serviceauto is beschikbaar gesteld door garage Huyskes uit Hoevelaken en achter het stuur zit Stimon-lid Teun Boekhout.

Sfeer en gezelligheid

Het centrum van Nijkerk zal zaterdag niet alleen bevolkt worden door motorrijders. Ook de liefhebbers van prachtig gerestaureerde oldtimer auto’s zullen massaal naar Nijkerk komen in verband met het 9e Speciaal Auto Evenement. Organisator Arnold Walet is daar al weer heel lang druk doende mee en hij hoopt dat het evenals bij alle voorgaande keren ook nu mooi weer zal zijn. En dat hoopt uiteraard ook Henk Karelsen, veel motorrijders laten n.l. bij regen de motor in de schuur staan en dat zou wel heel erg jammer zijn, want de jubileumrit wordt maar één keer georganiseerd. En daar moet je als motorrijdende inwoner van de gemeente Nijkerk gewoon bij zijn, dat wil je niet missen!
Bijdrage van Gerrit Steen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen