Bibliotheek derde van Nederland

De Bibliotheek in de gemeente Nijkerk is op de derde plaats gekomen op de lijst van de best presterende bibliotheken van Nederland.

Op de eerste plaats staat Stadskanaal en de 2e plaats is voor Bibliotheek Arnhem.

In Nijkerkerveen was het een gezellige drukte: de nieuwe en derde bibliotheekvestiging is nog niet open voor publiek. Eer wordt nog druk geklust. Vanuit de provinciale serviceorganisatie Rijnbrink komt “Bibliotheekgoeroe” Mark Deckers bekend maken dat de Bibliotheek in de gemeente Nijkerk op de derde plaats terechtkomt.

“Vorig jaar stonden jullie nog op plaats 11 waar jullie plotseling naar toe waren gestegen. En nu naar een derde plaats! Jullie zijn de beste van de kleine bibliotheken”, zei Deckers, die inmiddels bekend is geworden om zijn ‘Deckers-index’. “Nijkerk scoorde twee keer een top 15 positie: voor uitleningen per lid en voor activiteiten per 1000 inwoners. Bij het aantal bezoeken per inwoner scoort de Bibliotheek net buiten de top 15. Als Nijkerk het percentage leden weet te verbeteren komt de eerste plek in het vizier”, aldus Deckers.

Op zijn website legt Deckers uit hoe de ranglijst precies tot stand is gekomen. 

 

Roel Zuidhof, directeur van de Bibliotheekis zichtbaar trots op het certificaat dat hij krijgt uitgereikt. “We doen enorm ons best om voor alle inwoners er te zijn met aansprekende activiteiten. Dat is heel goed gelukt en heeft enorm geholpen van de sprong van de 11e plaats naar de derde plaats. Ik ben dan ook supertrots op alle medewerkers en vrijwilligers die allemaal aan dit succes hebben bijgedragen”.

Wethouder Dijksterhuis kreeg een rondleiding en bleek vooral gecharmeerd van de striphoek.

Dijksterhuis wais zichtbaar onder de indruk: “ik ben ook trots op onze Bibliotheek. Ondernemend, overal verbinding zoekend met andere partijen en over het belang van de eigen instelling heen durven stappen. Zo is de maand over Rouw en Verlies met tientallen bijeenkomsten en samen met andere partners, zeer bijzonder en heeft bij inwoners iets aangeraakt waar nooit gelegenheid voor was. Dankzij de Bibliotheek is dat gedaan. Echt goed bezig!”.

In de fotoserie nog wat meer foto’s

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden