Recordopbrengst visdag bij Berenkuil

Foto:

Maar liefst 140 enthousiaste vissers togen zaterdag 28 december al vroeg naar forelvisvijver De Berenkuil om deel te nemen aan de grote Oliebollendag 2019.

De opbrengst was bestemd voor de stichting KIKA.

Van 09.00 tot 15.00 uur kon er gevist worden. Daar werd, ondanks het ‘koude handenweer’ druk gebruik van gemaakt. Naast vissers waren ook sponsoren, vrijwilligers, familie en vrienden aanwezig. Op deze speciale Oliebollendag kon jong en oud genieten van een dagje vissen voor € 15,- per persoon. Daarvan ging 5 euro naar Kika.

De hele dag werden er oliebollen gebakken. Die werden ook langs de kant en op de grote plas per boot rondgebracht. In de loop van de middag konden lootjes voor € 1,- per stuk gekocht worden met kans met op gerookte forel en zalmforel. Frans van de Meer, een vaste gast van de Berenkuil, sponsorde die (zalm)forel. De dag ervoor was Dirk Bakker al druk in de weer geweest met het verzamelen en ophalen van de prijzen voor de verloting bij een groot aantal bedrijven en middenstanders in Nijkerk en Hoevelaken.

Het werd al vrij snel duidelijk dat het een taaie visserij zou worden. De vis was door devkou nogal passief. Het was voor de meeste vissers dan ook lang wachten op een enkele beet. Alle trucs, technieken en geheime smeersels werden uit de kast gehaald, maar het bleef doorgaans harken. Hoe blij ben je dan als de mensen van De Berenkuil herhaaldelijk langs komen met echt heerlijke oliebollen en voor de ware liefhebber een Nijkerker borrel, echt super. Het is dat het Algemeen Dagblad gestopt is met de oliebollentest, maar anders hadden deze bollen op zeker een dikke tien gescoord!

Behalve de lootjes voor de gerookte forel en zalmforel verloting was er nog een bedrag aan fooi wat naar KIKA ging plus een aantal gulle gaven. Dit alles bracht de eindstand van deze indrukwekkende en gezellige dag op € 3.100,75 euro, een recordopbrengst voor KIKA.

bijdrage van Gerrit Steen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden