Lionsreceptie druk bezocht

Foto:

Lions Club Hoevelaken organiseerde traditiegetrouw vrijdag de nieuwjaarsbijeenkomst in Dorpshuis De Stuw.

De Stuw was er met ongeveer 400 bezoekers weer helemaal vol van. Misschien wel logisch, want naast belangstelling voor de fototentoonstelling en het goede doel (Hulpdienst Hoevelaken) was er nieuws over hoe “75 jaar vrijheid” in Hoevelaken aangepakt wordt.

75 jaar vrijheid

Die vrijheid staat centraal in een reeks van festiviteiten in de eerste helft van 2020. Ze zijn allemaal terug te vinden op een website, die Maureen van Goethem ontwikkelde: “Hoevelaken herdenkt 75 jaar vrijheid“.
(Deze agenda staat ook in de agenda van nijkerk.nieuws.nl)

In de komende maanden zal ook de verhalenboom te zien zijn. Guus Meijer kwam met dat idee. Hij mocht het eerste verhaal in een transparante bol in de boom hangen. Zijn verhaal beschrijft zijn herinnering aan Rusland en de overwinning op de Duitsers. “Niet herdenken is vergeten” luidt de titel. (Oud-)inwoners van Hoevelaken kunnen hun oorlogsverhalen en -herinneringen kwijt in de boom, die door leerlingen van het Lodenstein College is ontworpen en gemaakt. Zij zorgen ook voor de uitvoering.

Fototentoonstelling

Toen Hoevelaken in het jaar 2000 werd samengevoegd met de gemeente Nijkerk, besloot Lions Club Hoevelaken de traditie van nieuwjaarsrecepties in Hoevelaken voort te zetten maar er wel een eigen invulling aan te geven. Een welkom initiatief nog altijd, gelet op de honderden mensen, die de tentoonstelling bezoeken.

De fototentoonstelling van januari 2020 geeft een verrassend beeld van de uiteenlopende onderwerpen (thema’s) die de afgelopen 20 jaar de revue zijn gepasseerd.

Hulpdienst Hoevelaken

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst werd van Lionszijde ook verslag gedaan van de door deze serviceclub ondernomen en nog te ondernemen acties ten behoeve van een goed doel. Dit clubjaar is dat de Stichting Hulpdienst Hoevelaken. Wie door ziekte, een handicap, leeftijd of andere omstandigheden geen beroep kan doen op bestaande hulpinstanties, kan gebruik maken van de (60) vrijwilligers van de hulpdienst.

Dossier:
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen