Alcoholcontrole loopt slecht af

Foto:

De jeugdagent schrijft over een alcoholcontrole, die aanvankelijk rustig verliep.

“Wij hebben tientallen bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen: alleen maar BOB’s. 👍 Of nee, eentje niet. Die was met een bestelauto over een paar paaltjes gereden, had ook nog een paar auto’s geramd en probeerde toch nog te ontkomen. Dankzij een goede melder wisten we de dronken bestuurder te traceren.

Zijn bijrijder vond het nodig om allerlei eisen te stellen en probeerde een lift af te dwingen. Hij bleef ons in de weg lopen. Hierop is die man ook aangehouden. De hele rit naar het bureau (30 minuten lang) bleef hij ons beledigen, ziektes toewensen en intimideren (Ik maak je kapot, ik weet wie je bent etc). De scheldwoorden met ziektes zal ik jullie besparen.

Lig ik er wakker van? Nee geen seconde. Was ik onder de indruk? Nope. Dit gebeurd in mijn vak en misschien raak ik er al te veel aan gewend. Is het normaal? Nee zeker niet!! Daarom mocht die man ook een nachtje bij ons logeren om de volgende ochtend een verklaring af te leggen. De beste man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor het belemmeren van ons werk en de beledigingen.”

Voor het gemak vermeldt hij ook nog maar even de maximumstraffen: voor belemmering 4 jaar celstraf en voor belediging is de geldboete is al snel 300 euro en de straf loopt op tot maximaal 4 maanden cel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen