Opruimactie vuurwerkafval: meer dan 17.000 liter

Op woensdag 8 januari reikte wethouder Harke Dijksterhuis prijzen uit aan zeven mensen, die begin januari vuurwerkafval inzamelden.

Per ingezamelde zak afval kregen de deelnemers een lot waarmee ze mee konden dingen naar prijzen, zoals een VVV-bon en een playstation. Hoe meer zakken afval zij inzamelden, des te meer kans zij maakten om geloot te worden voor één van de prijzen.

Meer afval ingezameld

In totaal leverden de deelnemers maar liefst 596 zakken in. Daar zat 17320 liter afval in. In 2019 werden 525 vuilniszakken ingeleverd, met in totaal 16.880 liter vuurwerk. Dat was dan weer 7.400 liter vuurwerk meer dan in 2018.

Harke Dijksterhuis is blij met de betrokkenheid van de inwoners.”Het is de tiende keer dat we de vuurwerkactie houden. Elk jaar doen er meer mensen mee met de actie om het afval van vuurwerk in te zamelen. Ik waardeer dat enorm. Zo zorgen we er samen voor, dat onze omgeving er weer netjes uitziet. En bovendien voorkom je op deze manier ook ongelukken met vuurwerk op de dagen na Oudjaarsavond.
Er zijn namelijk altijd mensen, die op nieuwjaarsdag vuurwerk gaan afsteken dat op straat ligt en niet is af gegaan.”

De kinderen lieten op hun beurt weten, tegen een vuurwerkverbod te zijn: “Het is veel te leuk”.

Hoeveel kilo per wijk?

De meeste vuurwerkresten werden ingezameld in het centrum van Nijkerk, namelijk 1420 kilogram. In Corlaer was dat 1190 kilo, in Paasbos 880 kilo, in Hoevelaken 630 kilo en in Nijkerkerveen 210 kilo vuurwerkafval.

Prijswinnaars

De wethouder verzorgde ter plekke de loting van de prijzen. De winnaars zijn:

Eerste prijs, een Playstation: Johan Bos (Nijkerk)
Tweede prijs, een sportarrangement van 1 jaar: Nadia van de Poll (Nijkerk)
Derde prijs: Justin van Putten (Nijkerk)
Vierde prijs: Siebe Holl (Nijkerk)
Vijfde prijs: Jolijn Doppenberg (Nijkerk)
Zesde prijs: Milan Flos (Nijkerkerveen)
Zevende prijs: Jayden van Drie (Hoevelaken)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden