Daling WW-uitkeringen in regio Amersfoort

Foto:

AMERSFOORT – In de arbeidsmarktregio Amersfoort daalde het aantal WW-uitkeringen in december met 2,3%.

Dit is een sterkere daling dan in geheel Nederland (-1,9%).

In vergelijking met een jaar eerder is de regionale afname van het aantal uitkeringen met 17,5% ook sterker dan de landelijke daling van 15%. De WW-uitkeringen namen in december in de regio Amersfoort in geringe mate toe in de sectoren groenvoorziening, uitzendbedrijven en chemische industrie. Bij de bedrijfseconomische & administratieve beroepen was de daling van het aantal WW-uitkeringen het sterkst.

Daling WW-uitkeringen

Het aantal WW-uitkeringen kwam eind december 2019 in de regio Amersfoort uit op 4.025 uitkeringen. Dit was een daling van 2,3% ten opzichte van november 2019. Met uitzondering van de gemeente Bunschoten daalde in december in alle gemeenten het aantal WW-uitkeringen. Het aantal WW-uitkeringen daalde in de meeste sectoren. In de horeca en de overheid bleef het aantal uitkeringen gelijk in de regio. Op beroepsniveau nam het aantal WW-uitkeringen in geringe mate toe bij de technische beroepen (+8) en de agrarische beroepen (+1). Alle overige beroepsklassen lieten een daling van het aantal WW-uitkeringen zien. In de beroepsklasse managers (-21) en de bedrijfseconomische & administratieve beroepen (-20) was de afname van het aantal WW-uitkeringen het sterkst.

WW-cijfers per beroepsklasse

Eind december 2018 verstrekte UWV in totaal 4.878 WW-uitkeringen in de regio Amersfoort. Dat waren 853 uitkeringen meer dan eind 2019. Dat is ten opzichte van 2018 een daling van 17,5% in de regio Amersfoort. Op landelijk niveau is het aantal uitkeringen in 2019 met 15,0% gedaald. De absolute afname van het aantal WW-uitkeringen was in de regio Amersfoort het grootst bij de bedrijfseconomische & administratieve beroepen (-283). De procentuele daling bij de agrarische beroepen was met 30,4% het sterkst. Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, lag met 2,2% in december 2019 in de regio Amersfoort onder het landelijk WW-percentage van 2,4%.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen