Extra boeken voor Kindcentrum Oranje Nassau van Bibliotheek Nijkerk

Foto:

Dinsdag 21 januari heeft Roel Zuidhof, directeur van Bibliotheek Nijkerk een collectie boeken overhandigd aan Ben Hiemstra, directeur van Kindcentrum Oranje Nassau.

Deze boekencollectie is voor de schoolbibliotheek. Bibliotheek Nijkerk en Kindcentrum Oranje Nassau vinden lezen erg belangrijk omdat veel lezen en voorgelezen worden taalachterstand voorkomt.

Daarom werken ze samen met ‘de Bibliotheek op School’. Dit is een project om het leesplezier bij de kinderen te stimuleren.

Een deel van de collectie wordt jaarlijks gewisseld en wordt samengevoegd met de collectie van de school. Zo ontstaat er een ruime hoeveelheid boeken waaruit kinderen kunnen kiezen. Hoe meer kinderen de gelegenheid hebben om te lezen en uit veel boeken kunnen kiezen, hoe meer leesplezier dit oplevert en daardoor gaat het leesniveau omhoog.

De speciale wisselcollectie is ook bestemd voor de andere basisscholen in de gemeente Nijkerk waar de bibliotheek mee samenwerkt met het programma ‘Bibliotheek op School’. Voor 2021 zijn alle scholen van een collectie voorzien.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden