Extra geld voor ambulances Nijkerk en Barneveld

Een automobiliste heeft vanmorgen een bromfietser aangereden toen zij wegreed bij de benzinepomp Bast aan de Barneveldseweg (N301) in het buurtschap Driedorp bij Nijkerk. De bromfietser raakte gewond en is behandeld door ambulancepersoneel. De auto liep flinke schade op.
Foto:

BARNEVELD/REGIO Nog vóór de zomer moet er een verbeterplan liggen voor de ambulancedienst in de regio Barneveld en Nijkerk.

Er komt meer geld beschikbaar en dus ontstaan er mogelijkheden voor extra wagens en personeel. ,,En dat zorgt voor een structurele verbetering van de aanrijtijden.”

Dat schrijft Wouter van Dijk in de Barneveldse krant.

Volgens de Barneveldse wethouder Hans van Daalen voerden gemeenten, zorgverzekeraars, Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM) en Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU) overleggen over een verbeterslag. Wat er in de praktijk al jaren gebeurde, is dat Nijkerk vanuit Barneveld wordt bediend om zo snel mogelijk ter plaatse te kunnen zijn, zonder dat de kosten werden overgeheveld. Van Daalen: ,,En dat verandert nu. Nijkerk wordt nog steeds vanuit Barneveld bediend, maar onze regio krijgt daar nu ook de benodigde budgetten bij.”

Definitieve duidelijk tweede helft 2020

Wethouder Harke Dijksterhuis reageert desgewenst ook: “We hebben onlangs van de VGGM begrepen dat er goede afspraken tussen de RAVU en de Ambulancezorg Gelderland-Midden zijn gemaakt over de financiering van het ambulancevervoer in onze gemeente. 9 van de 10 ritten naar Nijkerk worden in de praktijk al door Ambulancezorg Gelderland-Midden gereden, we zijn erg blij dat dit financieel nu ook goed geregeld is. De beschikbare financiën zullen worden ingezet om de aanrijtijden in onze regio te verbeteren. Dit zal gebeuren door het inzetten van extra capaciteit, ook wordt samen met de betrokken gemeenten gekeken wat de meest optimale situering van standplaatsen is. De verwachting is dat daar in de tweede helft van het jaar meer duidelijkheid over komt. Dan wordt ook duidelijk wat dit concreet voor de gemeente Nijkerk betekent.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden