Voorlopig nog geen duidelijkheid over ambulancepost in Nijkerk

Foto:

Het duurt te vaak te lang voor de ambulance in Nijkerk is.

De landelijke norm (95% van de ritten binnen 15 minuten) wordt niet gehaald. Dat moet dus anders. Dat vindt ook Ambulancezorg Gelderland-Midden, de instantie die erover gaat. Die komt dit voorjaar nog met uitgewerkte plannen om de situatie te verbeteren. Die plannen worden dan in de tweede helft van 2020 ingevoerd.

Als de plannen ingevoerd zijn, zal de post Terschuur vaker bezet zijn om naar Nijkerk te rijden. Bovendien wordt er extra personeel geworven. Het ambulancevervoer dat in te plannen is, wordt anders georganiseerd. Daardoor komt er meer capaciteit vrij voor spoedambulances.

In de plannen wordt nog niet geschreven, dat er een ambulancepost in Nijkerk komt.

De ambulancezorg Gelderland – Midden denkt zo belangrijke stappen te zetten in het verbeteren van de aanrijtijden in de betreffende gemeenten, waaronder Nijkerk

Nieuwe kleding

Omroep Gelderland meldt, dat de ambulancezorg Gelderland – Midden als eerst in de eerste Gelderse ambulanceregio in nieuwe kleding gestoken wordt. Het nieuwe tenue moet de herkenbaarheid van de medewerkers vergroten. De kleding is comfortabeler en functioneler dan voorheen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden