Gemeente reageert op rioolwateronderzoek

Foto:

NIJKERK – In een zojuist verschenen persbericht schijft de gemeente: Onderzoek van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) uit 2011 toont aan dat 11% van de jongeren ooit softdrugs en 3% ooit harddrugs heeft gebruikt.

 

NIJKERK – In een zojuist verschenen persbericht schijft de gemeente: Onderzoek van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) uit 2011 toont aan dat 11% van de jongeren ooit softdrugs en 3% ooit harddrugs heeft gebruikt.

Om meer gerichte informatie te krijgen over verslavingsproblemen, voert VGGM in opdracht van de gemeente een onderzoek uit onder jongeren in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. De resultaten worden begin mei 2013 verwacht.

De gemeente Nijkerk wacht met belangstelling het volledige onderzoeksrapport af van het rioolonderzoek dat Moedige Moeders heeft laten uitvoeren en zal dit gaan bestuderen. De resultaten zullen worden betrokken bij het opstellen van een voorstel over een nieuwe gerichte en kleinschalige aanpak van verslavingsproblemen onder jongeren. Dit verwacht het college van burgemeester en wethouders voor de zomervakantie te kunnen behandelen.

 

Reactie wethouder De Graaf

Wethouder Bert de Graaf reageert op het rioolwateronderzoek dat Moedige Moeders heeft laten uitvoeren: “Ik ben benieuwd hoe op basis van rioolwater de leeftijd, het aantal personen dat gebruikt en de hoeveelheid kunnen worden vastgesteld. Ik wacht met belangstelling het onderzoeksrapport af en zal dit gaan bestuderen.”

De onderzoeksresultaten van VGGM en resultaten uit andere onderzoeken zullen input vormen voor een nieuwe gerichte en kleinschalige aanpak van verslavingsproblemen onder jongeren. Het college van burgemeester en wethouders zal de nieuwe aanpak naar verwachting voor de zomervakantie behandelen. 

Onderzoek

 

In 2011 heeft VGGM in opdracht van de gemeente Nijkerk de jongerenmonitor E-MOVO uitgevoerd. Deze monitor verzamelt informatie over de gezondheid en veiligheid van de jongeren in de regio Gelderland-Midden. Leerlingen van de tweede en vierde klas van het voortgezet onderwijs vullen op school via internet een vragenlijst in over hun gezondheid, welzijn en leefstijl. Het onderzoek toont aan dat 11% van de jongeren ooit softdrugs en 3% ooit harddrugs heeft gebruikt. Van alle leerlingen geeft 21% aan weleens softdrugs aangeboden te hebben gekregen. Daarnaast heeft 6% van de leerlingen weleens harddrugs aangeboden gekregen. Om meer gerichte informatie over verslavingsproblemen onder jongeren te krijgen, heeft de gemeente Nijkerk aan VGGM de opdracht gegeven een nulmeting uit te voeren. Met dit onderzoek wil de gemeente meer inzicht krijgen in de omvang van de problema-tiek rond verslaving per wijk en leeftijdscategorie. Begin mei 2013 worden de onderzoeksresultaten verwacht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen