600 jaar Nijkerk ook feest in India

Foto:

NIJKERK – Vier dames uit Nijkerk maken van 5 tot 12 oktober deel uit van een team dat naar India vertrekt voor een bouwreis met Habitat for Humanity om de festiviteiten in Nijkerk ook daar betekenis te geven. Doet u als Nijkerker mee?

NIJKERK – Vier dames uit Nijkerk maken van 5 tot 12 oktober deel uit van een team dat naar India vertrekt voor een bouwreis met Habitat for Humanity om de festiviteiten in Nijkerk ook daar betekenis te geven. Doet u als Nijkerker mee?

Nijkerk viert dat het 600 jaar stadsrechten heeft. Natuurlijk is dat een reden voor feestelijke activiteiten in de stad. Veel van deze activiteiten zijn gericht op de inwoners van onze mooie stad. Het is echter ook een geweldige kans om te laten zien dat we ons ook van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid bewust zijn. We maken het ook tot een feestje voor mensen die het elders op deze wereld een stuk minder goed hebben getroffen.

 

Een team van minimaal 12 deelnemers afkomstig uit Nijkerk zal afreizen naar India en daar de handen uit de mouwen steken.  Samen met de lokale bevolking wordt gebouwd aan een solide dak boven het hoofd, met stevige muren en schoon drinkwater. Iedere deelnemer neemt ook een donatie mee voor de bouw van een huis.

 

 

Annemieke Alberts, Anna van Dasler, Barbara van Kesteren en Edith Rotgans moeten thuis even wat regelen om een week van huis te kunnen, maar met steun van het thuisfront zetten zij zich graag in voor dit goede doel. “Hoe fijn is het niet om goede sanitaire voorzieningen in huis te hebben. Vooral voor een vrouw geeft dit een veel veiliger gevoel dan ergens in het dorp naar een collectief toilet te moeten gaan”, vertelt Annemieke. Ook voor kinderen geeft een veilig dak boven je hoofd nieuwe kansen. Ziektes als malaria en diaree komen aanzienlijk minder voor bij bewoners van Habitat huizen ten opzicht van de sloppenwijken. Hierdoor worden ook kansen op een opleiding en werk vergroot. De 4 moeders hebben hun krachten gebundeld om een mooi sponsorbedrag bij elkaar te brengen. De grote wens van de dames is dat dit initiatief door alle Nijkerkers zal worden gesteund. Dat kan natuurlijk door ook mee te gaan maar een donatie is een mooi alternatief.  “Als ieder Nijkerks gezin of bedrijf 1 euro geeft dan kun je daar al een klein dorp bouwen”, rekent Anna.

 

Haar ervaringen met eerdere bouwreizen verwoord Anna hieronder.

“Ik heb gemerkt dat er veel verwondering is bij de lokale bevolking als er mensen uit het “rijke” westen komen helpen en ook nog eens geld meebrengen om hun woningen te bouwen. De dankbaarheid bij de mensen ontroert je. 5 dagen ben je aan het zwoegen samen met de locals, want in de tijd die je er bent wil je natuurlijk zoveel mogelijk realiseren. Als dan eindelijk de sleutel wordt overhandigd en je het geluk in de ogen van de bewoners ziet dan besef je dat dit de spierpijn, het zweet , de blaren, de emoties en de kosten meer dan waard zijn en overheerst het gevoel van blijdschap omdat je met eigen handen hebt bijgedragen aan een nieuwe toekomst voor een gezin”. 

 

De vrouwen zijn momenteel druk bezig plannen uit te werken om met een aantal activiteiten rond de komende feestdagen bekendheid aan de reis te geven onder de Nijkerkse gemeenschap. U zult ze bijvoorbeeld tegenkomen op Koninginnedag  aan de voet van de toren van Nijkerk. Het beklimmen van de toren is dan een activiteit waarmee u hen steunt want de opbrengst daarvan wordt die dag door de gemeente bestemd voor het project. Tevens bemannen zij een kraam waar u informatie kunt verkrijgen over de bouwreis en u uw donatie kunt doen. Er zullen ook diverse andere activiteiten plaatsvinden voor jong en oud. Door aan een van die activiteiten deel te nemen draagt u al een steentje bij aan een huis voor een gezin in Pondicherry. Natuurlijk beleeft u er zelf die dag ook nog eens plezier aan. 

 

Mocht u interesse hebben de vrouwen te steunen dan kunt u een kijkje nemen op de website die u het makkelijkst vind door op google te zoeken op: team 600 jaar nijkerk. 

Hierop kunt u ook zien welke overige deelnemers meegaan en hun persoonlijke pagina’s lezen. Gedurende de reis in oktober kunt u hier ook zien hoe het ze op de bouwplaats afgaat.

Wilt u als Nijkerker meer informatie over dit project of hoe u dit initiatief kunt steunen dan kunt u mailen naar babs14@kpnmail.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen