Food Academy Nijkerk begonnen (video)

Foto:

De eerste acht leerlingen vande Food Academy Nijkerk verzamelden zich woensdag 5 februari bij Bieze Food Group.

Daar is voor hen een lokaal ingericht. Ze krijgen een tweejarige opleiding tot operator in de foodindustrie (een MBO 3 opleiding). Ely Hackmann was bij de opening.

Werken aan toekomstbestendig foodcluster

In Nijkerk en omgeving bevindt zich een succesvol cluster van innovatieve bedrijven in foodproductie, foodlogistiek en foodtechniek. De werkgelegenheid in het cluster neemt steeds toe én de bedrijven willen innoveren en verduurzamen. Er is daarom grote behoefte aan een mbo-opleiding waar nieuwe studenten én zij-instromers de nieuwste innovaties mét het bedrijfsleven samen in de praktijk leren brengen: Food Academy Nijkerk (FAN). Drijvende kracht is de Vereniging Food Academy Nijkerk, waarin onder meer Arla, Bieze Food Group, Hazeleger Kaas en Euroma hun krachten bundelen.

De FAN draagt bij aan de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem, die vraagt om versterking van de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en foodbedrijven. De FAN wil voldoende (mbo) gekwalificeerd personeel opleiden om de ontwikkeling van innovatieve foodproductie, als onderdeel van het voedselsysteem, mogelijk te maken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden