Farmers Defence Force biedt toch maar excuses aan

Foto:

NIJKERK – Het Farmers Defence Force (FDF) heeft woensdagavond tijdens een vergadering van het Landbouw Collectief in De Schakel excuses aangeboden voor ‘verkeerde woorden’.

Eerder had FDF uitgehaald naar ‘vleesbazen, zuivelbobo’s’ die ‘als Judas de sector verraden’. Dat dreigbericht onder de kop ‘Geen verraad!’ staat overigens donderdagochtend nog altijd op de website van de actiegroep.
Na de tekst van FDF schortte het kabinet een gesprek met het Landbouw Collectief op, waarvan FDF deel uitmaakt. Na de vergadering liet het collectief weten graag in gesprek te blijven.

De kou is wat het Landbouw Collectief na een vergadering van ruim drie uur uit de lucht, zei voorzitter Aalt Dijkhuizen. Er zijn door het FDF verkeerde woorden gebruikt ‘die mensen kunnen kwetsen en dat is niet de bedoeling’. Van ruzie was woensdagavond geen sprake. ‘We zitten met dertien groepen om tafel. Natuurlijk zijn we het niet altijd eens.’

Minister wil excuses zelf horen

Dijkhuizen vindt het jammer dat het overleg met het kabinet werd opgeschort. Hij verwacht op korte termijn het gesprek opnieuw te beginnen. Of het Landbouw Collectief en FDF nu weer welkom zijn aan de onderhandelingstafel is nog onduidelijk. Landbouwminister Carola Schouten houdt nog een slag om de arm. Zij wil de excuses van de boerenorganisatie eerst zelf horen. ‘Daarna kijken we verder’, aldus een woordvoerder.

bron:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden