Alec Kilian wint voorleeswedstrijd

Foto:

Alec Kilian van Daltonschool Corlaer heeft donderdagavond 6 februari de Nijkerkse voorleeswedstrijd gewonnen.

Deze wedstrijd vond plaats in Bibliotheek Nijkerk i.s.m. Boekhandel Roodbeen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de gemeente Nijkerk vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

De 10 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentatoren Elly Pijpers en Astrid Herder van Bibliotheek Nijkerk naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Jacquelien de Jong gesproken.

Alec Kilian las een fragment voor uit het boek Raveleijn van Paul van Loon. Alec scoorde het hoogst op eerder genoemde onderdelen. Hij las een heel spannend stukje uit het boek voor en nam het publiek daar helemaal in mee. Alec zal één van de deelnemers zijn aan de halve finale die op woensdag 4 maart a.s. gehouden zal worden in theater De Dialoog in Ermelo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden