Gedeputeerde Peter van ’t Hoog op werkbezoek

Foto:

Vrijdag 7 februari bracht Peter van ’t Hoog, de gedeputeerde Leefbaarheid van de Provincie Gelderland een werkbezoek aan de gemeente Nijkerk.

Aanleiding is het programma Leefbaarheid van de provincie waarin nog meer het accent wordt gelegd bij het samenwerken van bewonersinitiatieven met de overheid als bondgenoot. “Het is belangrijk voor de leefbaarheid dat er voorzieningen zijn waar mensen elkaar treffen. In de gemeente Nijkerk zijn daar mooie voorbeelden van. Goed om te zien welke kansen en uitdagingen dat oplevert”, geeft Peter van ’t Hoog aan.

In Nijkerkerveen, Hoevelaken en Nijkerk is het goed leven en verblijven. Wederzijds inlevingsvermogen en verbinding met elkaar dragen daar aan bij. Binnen het project ‘Samen aan Zet’ is er door veel betrokken inwoners en partijen meegedacht en zijn projecten gestart. Harke Dijksterhuis: “Op deze manier stimuleren wij organisaties en inwoners uit onze gemeente om eigen initiatief te nemen, verbinding te maken tussen groepen en ondernemerschap te tonen. Wij faciliteren dit waar dat mogelijk is”.

Toename van toeristen en recreanten

Het werkbezoek startte bij Brasserie De Vuurtoren in Nijkerk. De aanwezigen konden hier zien hoe de focus op recreëren en genieten in Nijkerk aan het Water kwalitatief vorm krijgt. Het aantal toeristen en vrijetijdsgenieters in de gemeente Nijkerk neemt elk jaar toe. Wethouder Mariëlle Broekman: “Zij maken gebruik van de mooie fietspaden, hotels, restaurants, campings en het park met recreatiewoningen aan het water. Wij hebben veel te bieden”. Daarna ging Peter van ‘t Hoog met enkele wethouders naar Nijkerkerveen en Hoevelaken.

Nijkerkerveen in ontwikkeling

Er wordt volop gebouwd in Nijkerkerveen. Ook is het dorpshuis ’t Veense Hart in gebruik genomen. In dit gebouw zit de school, de bibliotheek en is er volop ruimte voor ontmoeten. “Met de inwoners en ondernemers wordt actief gewerkt aan het verbeteren van de leefomgeving en aan een mooi en herkenbaar dorpshart met voldoende voorzieningen. Ook de straten en inrichting in het centrum worden aangepakt”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan.

Het centrum van Hoevelaken

Vanuit het project ‘Samen aan Zet’ is het Platform Centrum Hoevelaken bezig met het uitwerken van plannen om het centrum een kwaliteitsimpuls te geven. Zij trekken hier samen op met de gemeente.
Een grote groep inwoners en ondernemers van het dorp is betrokken bij het verbeteren en verlevendigen van het verouderde centrum. Er zijn hiervoor verschillende projecten en initiatieven om voorzieningen in stand te houden en waar mogelijk uit te breiden. Hiermee wordt de sociale en culturele functie van het centrum van Hoevelaken versterkt voor het hele dorp. Hoevelaken blijft zo een fijne plek om te wonen en te verblijven.

bijdrage van John Douglas

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden