Specsavers Nijkerk geeft cheque aan Kibo

Foto:

Voor het tiende jaar op rij hebben klanten van Specsavers met hun aankoop weer een financiële bijdrage kunnen leveren aan goede doelen via Stichting Specsavers Steunt.

In Nijkerk was dit in 2019 Kibō, waarvoor €.900,00 is gespaard. Deze week overhandigden de medewerkers van de winkel de cheque aan Kibō.

Image

Roland Pot, retailpartner van Specsavers: “Door voor elk verkocht montuur en hoortoestel een vast bedrag opzij te leggen, sparen wij elk jaar een mooi bedrag voor een goed doel bij ons in de buurt. Wij vinden het ontzettend fijn om hen deze schenking te kunnen doen namens de winkel en natuurlijk onze klanten. We weten namelijk hoe lastig het is voor lokale initiatieven om aan voldoende financiering te komen. Op deze manier dragen we graag ons steentje bij.”

Kibō

Bij Stichting Kibō Medical Detection Dogs worden hulphonden opgeleid voor mensen met diabetes mellitus, hyperinsulinisme, Post Traumatisch Stress Stoornis (PTSS), Autisme Spectrum Stoornis (ASS) met een angststoornis en de ziekte van Addison. De opleiding bij Kibō wordt gegeven door middel van team-coaching, dat wil zeggen dat de cliënt wordt geleerd om zijn eigen hond te trainen onder professionele begeleiding tot officiële hulphond.

Dit proces omvat 12-16 maanden privé begeleiding in het trainingscentrum in Nijkerk, digitale ondersteuning en een afsluitend examen.

Indien het examen met goed gevolg wordt afgelegd wordt de hond gecertificeerd als officiële hulphond en ontvangt de begeleider een identificatiepasje. Jaarlijks volgt een certificering om na te gaan of de hulphond zijn werk nog steeds naar behoren doet. Kibō traint alle hulphonden door middel van geurdetectie. De hond leert om te reageren op afwijkende lichaamsgeuren en te waarschuwen wanneer er problemen in aantocht zijn. In verreweg de meeste gevallen komt de waarschuwing eerder dan de meest geavanceerde apparatuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen