Uitgewerkte plannen voor de film OTTO (video)

Foto:

Nijkerker Kilian Brons en klasgenoot Sam van der Kwast maken een korte film.

Deze studenten aan het Grafisch Lyceum Utrecht maken dit jaar een korte thriller en avonturenfilm genaamd ‘Otto’.

Otto

Kilian Brons: “Het gaat om een korte film die zich in de 19e eeuw afspeelt, de tijd wanneer Nederland kennis maakte met de eerste stoommachines en fabrieken. Het nieuwe vervoermiddel de stoomtrein werd het belangrijkste vervoermiddel van ons land. Deze belangrijke historische bladzijde van de Nederlandse geschiedenis is het decor van onze korte film.

Sam van der Kwast: “Momenteel zitten wij in de pre-productiefase, met dank aan de “Stoom Stichting Nederland” in Rotterdam hebben we een prachtige locatie om deze korte film te maken. Ook hebben we voor bijna alle rollen de perfecte acteurs en actrices gevonden. Zo spelen bijvoorbeeld Ferdi Stofmeel, Duncan Meiringen en eventueel Marijn Klaver gratis mee.

Vandaag starten wij met een crowdfunding actie om  €1.500,- op te kunnen halen. Als 18 jarige studenten hebben ze zelf niet genoeg geld om de film te kunnen realiseren. Brons: “Deze film heeft geen commerciële doeleinden, Sam en ik en alle andere acteurs verdienen dan ook geen geld aan deze film. Deze film zal op social media te zien zijn en op filmfestivals.

Ely Hackmann sprak met de filmmakers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden