Bomen voor Hoevelakense bos planten

v.l.n.r.: Eric Diepstraten van Rijkswaterstaat, Wim Oosterwijk, Jan Van Wincoop
v.l.n.r.: Eric Diepstraten van Rijkswaterstaat, Wim Oosterwijk, Jan Van Wincoop
Foto:

Linksom of rechtsom, over een aantal jaren wordt knooppunt Hoevelaken opgeknapt.

Daarvoor moet een deel van het Hoevelakense bos wijken.

Dat heeft gevolgen voor de leefbaarheid en de kwaliteit van de leefomgeving, aldus wethouder Wim Oosterwijk. Gelukkig hebben Rijkswaterstaat, de gemeente , het Geldersch Landschap en grondeigenaar Aart van Wincoop een deal gesloten om het Hoevelakense Bos ergens anders met meer dan drie hectare uit te breiden.

Wethouder Wim Oosterwijk: “Ik voel me trots, dankbaar en hoop, dat we snel voortgang kunnen maken met meer natuurcompensatie, maar ook met een snelle start van de daadwerkelijke aanleg van knooppunt Hoevelaken.”

Dat gebeurt op grond van Aart van Wincoop. Agrarische gronden worden natuur. “De grond blijft dus wel in mijn bezit, alleen de bestemming wordt anders”, legt hij desgevraagd uit. Part of the deal was ook, dat hij elders een extra woning kan bouwen.

Vanmiddag startte symbolisch de aanleg van de nieuwe natuur.

Natuurcompensatie

Natuurcompensatie is een maatregel die genomen wordt om een voorzien verlies aan beschermde natuur, ten gevolge van het uitvoeren van een project (aanleg van wegen, waterwegen e.d.) in of nabij een “speciale beschermingszone”, te compenseren. In gewoon Nederlands: omdat natuur voor de aanleg van een weg moet verdwijnen, wordt er ergens anders in de buurt een nieuw bos aangelegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen