Gezondheidscentra klaar voor komst coronavirus

Foto:

Wij vroegen Sam Siemssen Bestuurder van de stichting gezondheidscentra hoe de gezondheidscentra zich voorbereiden op de mogelijke komst van het coronavirus binnen de gemeentegrenzen.

Siemssen: ” Het heeft natuurlijk onze volledige aandacht. De huisartsen volgen nauwlettend de adviezen van het RIVM en updates bereiken ons via het NHG (Nederlandse Huisartsen Genootschap). Op basis daarvan worden de medewerkers geïnformeerd. De assistenten doen de telefonische triage bij patiënten, die bellen met koorts en hoesten. Een patiënt met verdenking op Corona infectie zal worden geadviseerd thuis te blijven om verspreiding te voorkomen. De praktijken en centra zijn uitgerust met de vereiste kwaliteit van mondkapjes, schorten en handschoenen voor een eventueel huisbezoek bij een verdenking van Corona-infectie. Een verdenking heeft overigens nog niet plaatsgevonden in Nijkerk.”

Thuis blijven

Tot slot benadrukt hij, dat mensen thuis moeten blijven: “Als iemand denkt het virus te hebben is het goed dat ze de huisarts bellen. Niet naar de praktijk komen. De huisarts of de GGD komen dan aan huis als het nodig is!”

Voor een update en informatie verwijst hij de patiënten naar de site van het RIVM en Thuisarts.nl. Op de site van de RIVM staan tips, bijvoorbeeld hoe je je handen moet wassen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden