Leerlingen Koningin Emmaschool volgen lessen op Accent Nijkerk Praktijkonderwijs

Foto:

Leerlingen van groep acht van de Koningin Emmaschool volgen praktijklessen bij Accent Nijkerk Praktijkonderwijs.

Dit zogeheten doorstroomprogramma geldt voor kinderen, die het advies praktijkonderwijs hebben gekregen. De invulling van de lessen staat in het thema van “welkom in de brugklas”.

Sinds deze week maken de leerlingen van de Koningin Emmaschool kennis met de vakken koken, techniek, beeldende vorming, textiel, groen en samenwerken. dat doen ze samen met de vakdocenten van Accent. Als afsluiting van dit project organiseren de leerlingen een high tea voor ouders en verzorgers.

Zowel ouders en scholen zijn enthousiast over het project. ‘Leerlingen hebben er zin in en willen graag kennismaken met de school’, vertelt Margreet Lakerveld, coördinator van dit project.

Leerlingen en ouders kunnen op deze manier tijdig wennen aan hun nieuwe school, alhoewel leerlingen, ook na het volgen van het doorstroomprogramma, altijd vrij zijn om een andere school te kiezen. Het nieuwe initiatief zorgt er verder voor dat leerlingen op een school terechtkomen, die tegemoet komt aan hun leermogelijkheden. Hiermee wordt vroegtijdige schooluitval zoveel mogelijk voorkomen.

Deze samenwerking tussen Accent Nijkerk en de Koningin Emmaschool is een pilot. In juni 2020 vindt een evaluatie plaats.

bijdrage van Lisette Vonno

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen