NGV Excelsior start met het nijntje Beweegdiploma

Foto:

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kunnen peuters en kleuters bij NGV Excelsior het “nijntje Beweegdiploma” halen.

Wat is het nijntje Beweegdiploma?

Het nijntje Beweegdiploma biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiƫle basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling. Bij NGV Excelsior worden deze lessen aangeboden tijdens de Ouder- en kindgym op de woensdagmorgen.

Bewegen met plezier

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk jonge kinderen.

Meedoen

Bij NGV Excelsior wordt begonnen met het nijntje Beweegdiploma 1, voor kinderen van 2 t/m 4 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangen de kinderen het nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar ze mee hebben geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat kinderen een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis.

Tijdstippen

De lessen worden gegeven tijdens de Ouder- en kindgym lessen:

  • kinderen t/m 2 jaar: 09.15 – 10.15 uur (zonder diploma omdat de kinderen daar nog te jong voor zijn, maar er wordt al wel met de lesstof gewerkt)
  • kinderen 2,5 – 4 jaar: 10.30 – 11.30 uur (met diploma en lesstof) Meer weten?

Meer informatie over de lessen, de kosten en het aanmelden? Het staat allemaal op www.ngvexcelsior.nl. Ook op www.beweegdiploma.nl staat meer informatie.
Neem gerust contact op via de trainsters: Evelien Vastenburg: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden