Rally-organisator Van den Burg erg teleurgesteld

Van den Burg in het midden
Van den Burg in het midden
Foto:

Eind januari had Van den Burg naar zijn gevoel nog een open en eerlijk gesprek met burgemeester Renkema.

Hij meende een eerlijke kans te hebben om de burgemeester te overtuigen en dus de rally door te laten gaan. Het liep anders. Eerder haakte Putten af en ook Nijkerk heeft nu formeel laten weten geen vergunning te verlenen. Daar baalt rallyliefhebber Van den Burg natuurlijk van. Maar de manier waarop een en ander is gegaan, maakt hem eigenlijk boos. “Achteraf gezien stond na het burgemeestersoverleg in oktober 2019 al vast, dat de rally voor het eerst en het laatst in Nijkerk verreden was”, aldus Van den Burg

Daarna is – volgens Van den Burg terugkijkend – een spelletje van pappen en nathouden gespeeld. Pas in december kwam er contact met de gemeente Nijkerk, ook al omdat er in het nieuwe evenementenbeleid geen ruimte voor bleek. Na het gesprek met de burgemeester van Nijkerk, kwam Putten met een weigering. De jaren daarvoor was die vergunning in Putten probleemloos verleend. Nu werd ie geweigerd, omdat een dingetje, dat de jaren ervoor nooit een rol van betekenis speelde. Vanaf de Puttense burelen hoorde Van den Burg,dat er altijd wel een reden te bedenken is om een vergunning te weigeren.

“Hadden ze in oktober maar gelijk gezegd, dat het feest niet doorging. Dat had een hoop gedoe gescheeld” concludeert Van den Burg. Intussen is de organisatie met andere gemeenten in gesprek om de rally in 2021 te laten verrijden. of dat lukt, leest u op nijkerk.nieuws.nl over een paar maanden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen