Portaalrammer in psychische nood (video)

Vrijdagochtend 6 maart is een pick-up truck het stadhuis binnengereden.

Psychische nood

De bestuurder van de auto, een inwoner van Nijkerk, is door de politie aangehouden.

Er zijn veel vragen over de toedracht en we zien dat daarover gespeculeerd wordt. Uit eerste onderzoek door de politie is gebleken, dat de man al op zoek was naar psychische hulp. Hij verklaarde, dat hij op dat moment in psychische nood verkeerde en dat zijn handelen niet gericht was op de gemeente of medewerkers van de gemeente.

De politie geeft bewust de leeftijd van de man niet omdat de herleidbaarheid naar de identiteit van de man dan te groot is.

Burgemeester Gerard Renkema: ”De politie geeft aan dat de man op het moment van zijn actie in psychische nood verkeerde en dat zijn handelen niet tegen de gemeente gericht was. Feit blijft natuurlijk dat dit veel impact heeft op de medewerkers van de gemeente. De komende tijd zullen we daar zorg en aandacht voor hebben.”

Voor het oude stadhuis gaf Burgemeester Renkema een toelichting en spraken we een woordvoerder van de politie.

Stadhuis maandagmorgen dicht

Op maandag 9 maart is het stadhuis om 13.00 uur open. Dat komt door de gebeurtenissen van vrijdagmorgen. Maandagochtend staat het gemeentepersoneel samen even stil bij de gebeurtenis. De geplande afspraken op die ochtend zijn inmiddels verplaatst naar een ander tijdstip, zodat vanaf 13.00 uur de reguliere dienstverlening weer plaatsvindt. “Excuses voor het ongemak, aldus de gemeente.

Met dank aan Arjen Gerritsma, Gerrit van de Veen, Walter van de Groep en Henk Karelsen

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden