Volgende week gaat de vlaaienwinkel weer open (video)

Foto:

“We hebben echt getwijfeld of we wel door wilden na de brand, maar nu de knoop is doorgehakt gaan we ervoor.”

Richard Velzing-Westerink en zijn man Marco hebben wel even moeten bijkomen nadat hun zaak op oudjaarsdag uitbrandde. Ze twijfelden of ze wel verder wilden, maar na veel lieve berichten van klanten besloten ze ervoor te gaan. Volgende week opent de winkel. Die is gevestigd in een pand, dat bijna iedere Nijkerker wel kent: het Kalkhok aan het Singel.

Op een klapstoeltje drinken de echtgenoten koffie uit een thermoskan. Over anderhalve week moet hun gloednieuwe zaak open zijn, maar er moet nog heel veel gebeuren. Richard Velzing-Westerink somt op: ‘Tafels, stoelen, plinten, de keuken en het terras nog, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het op tijd af is.’

Tot het pensioen

Al geven ze wel toe onrustig te slapen, vanaf de brand al. ‘Je weet niet wat je overkomt als je ziet dat het de vierkante meters waar je al je ziel en zaligheid in hebt zitten in vlammen opgaat.’ Velzing-Westerink: ‘We waren pas twee jaar open en de laatste maanden begon de zaak echt lekker te lopen. Van onze klanten kregen we zoveel steun na de brand dat we besloten hebben om door te gaan.’ De verzekering keerde gelukkig net op tijd uit zodat de heren de nieuwe inventaris konden aanschaffen. Wat ze met veel plezier gedaan hebben, omdat ze bij hun vorige zaak het meubilair hadden overgenomen. De komende dagen is het vooral hopen dat alles op tijd is aangesloten zodat ze, zoals de bedoeling is, volgende week woensdag open kunnen om tot hun pensioen taart en koffie te verkopen.

bijdrage van Ellen Kamphorst verslaggeefster van

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden