Eerst nat maar later lekker Preuvenement 

Foto: rechtenvrij

Het Preuvenement viel maandag traditie getrouw samen met de zomerbraderie,  wat resulteert in een gezellig dagje uit voor de Nijkerkers en haar bezoekers.  

Ondanks de geweldige weersomstandigheden van de laatste week begon het maandag middag te regenen. Aanvankelijk leek het Preuvenement door de aanhoudende regen  in het water gaan te vallen maar gelukkig werd het rond 18.30 uur droog waardoor het evenement met enige  vertraging  alsnog de culinaire fijnproevers naar de stands van de verschillende deelnemers kon lokken. 
De opzet van het Preuvenement was dit jaar iets aangepast. Waar vroeger vanuit een centrale tent de deelnemers hun waar uitserveerde was dit jaar gekozen voor een meer intieme opstelling. Dit resulteerde in een kring van verschillende buffettenten met in het midden een gezellig  terras, voorzien van tafels en banken met fleurige kussens.  Het geheel werd muzikaal omkleed door ID-DJ Entertainment uit Nijkerk, Dennis had voor deze culinaire gelegenheid  tevens saxofonist P-air meegenomen.
De deelnemers die hun heerlijke culinaire hapjes aan het publiek presenteerden, waren dit jaar: Wijnand Kookt ([email protected])  presenteerde een burger van een Blaarkop (een bijzonder oud-Hollands runderras),  Peacock’s  (Kolkstraat 10) presenteerde o.a. een saté van de haas,  Dolle Joncker (Koetsendijk 1) liet de mensen kennis maken met o.a. een Livar (filet van een Limburgs kloostervarken),  Old Niekark (Plein 4) verzorgde een kip spies,  de Berenkuil (Berencamperweg 11)  verwende de mensen met o.a. een zalmforel salade,  Het Regthuys (Plein 2b) serveerde gamba’s, Wijngaard Aan de Breede Beek (Slichtenhorsterweg 69) informeerde het publiek over de verschillende wijnen die hier in Nijkerk worden gemaakt. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen