Politiek achter rapport Rekenkamercommissie

Foto:

De Rekenkamercommissie Vallei en Veluwerand (RKC) liet haar licht schijnen over de effectiviteit van het woonbeleid, dat de gemeente sinds 2015 uitvoert. De gemeenteraad boog zich donderdagavond over het rapport daarover

Onvoldoende gebouwd

In de commissievergadering mag je inspreken. Adriaan Goudswaard (van de Huurdersorganisatie Nijkerk) deed dat. Hij vond, dat de HON was gepasseerd. De organisatie was door de RKC namelijk niet geraadpleegd. De RKC reageerde met excuses, “maar we kunnen niet met iedereen praten.”

Hij legde ook gelijk een groot bezwaar op tafel. Goudszwaard: “De Rekenkamercommissie zegt, dat er voldoende woningen zijn gebouwd. Dat is niet waar. De getallen kloppen gewoon niet. De cijfers zijn niks waard. De Rekenkamercommissie zegt de cijfers van de gemeente te hebben. Volgens de cijfers van het CBS en de WSN zijn er 100 en geen 350 sociale woningen gebouwd. De gemeente heeft dus de prestatie-afspraken, gesteld in de woonvisie van 2015, absoluut niet gehaald.”

De RKC schrijft in haar rapport, dat de cijfers, die bij het woonbeleid van de gemeente horen, beter kunnen.

De politiek had er ook moeite mee, dat het cijfermateriaal ondoorzichtig is. Volgens Van Hussel (VVD) komt dat, omdat de doelstellingen in de woonvisie 2015 niet concreet genoeg zijn. Hij vond het verder een mooi rapport en stelde voor, dat het college de aanbevelingen overneemt. De andere partijen vielen hem bij. Dat is ook gebeurd, zo zei wethouder Dijksterhuis. In de woonvisie 2020+ zijn die aanbevelingen door het college overgenomen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen