Maatregelen van de gemeente rond de Corona pandemie

Foto:

De landelijke richtlijnen die zijn afgekondigd in verband met het Coronavirus hebben uiteraard ook gevolgen voor de gemeente en voor haar producten en diensten.

In dit persbericht bericht probeert de gemeente uw eerste vragen te beantwoorden. We nemen de tekst letterlijk over.

“De gemeente voelt een grote verantwoordelijkheid voor het welzijn van onze inwoners. Daarom roepen wij u op om u te houden aan de instructies van het Rijk. Wij raden kwetsbare groepen af om samen te komen. De gemeente roept o.a. organisaties en verenigingen op hiermee rekening te houden.

Evenementen en bijeenkomsten met meer dan honderd bezoekers gaan vanwege de landelijke richtlijnen niet door. Dit geldt o.a. voor de kermis Paasbos en de Slipjacht Nijkerk.

Houd hierbij de communicatie van de organisator goed in de gaten.

Gaat u naar een bijeenkomst met minder dan honderd bezoekers? Denk dan goed na of dit echt nodig is. Als u gezondheidsklachten heeft of u behoort tot een van de kwetsbare groepen, blijf dan thuis.

Bijeenkomsten en activiteiten die de gemeente zelf organiseert, worden uitgesteld of afgelast.  De instructies gelden vooralsnog tot 31 maart 2020.

We doen ons uiterste best om de noodzakelijke gemeentelijke dienstverlening zo goed mogelijk door te laten gaan, met de mensen en middelen die we kunnen inzetten.

Het stadhuis aan de Kolkstraat is voor de aangifte van geboortes en van overlijden en het aanvragen en afhalen van reisdocumenten en rijbewijzen open van 09.00 tot 12.30 uur. U hoeft tot en met 31 maart geen afspraak te maken, maar u kunt gewoon binnenlopen. Hierdoor zijn de wachttijden waarschijnlijk iets langer.

Het loket in Hoevelaken is in ieder geval gesloten tot en met 31 maart 2020.

De inloopspreekuren van de gebiedsteams gaan in ieder geval tot 31 maart 2020 niet door.

De spreekuren in het stadhuis van Nijkerk met de medewerkers van de GBLT gaan niet door. Dit geldt zowel voor de spreekuren overdag met een taxateur, als voor het avondspreekuur. Heeft u een afspraak gemaakt met een medewerker van GBLT voor vragen over uw gemeentelijke belastingen of WOZ-waarde? Dan neemt GBLT contact met u op.

Wij vragen u om zoveel mogelijk digitaal contact met ons op te nemen. Veel (aan)vragen kunt u namelijk digitaal doen, via de website van de gemeente.

Huwelijken in het stadhuis aan de Kolkstraat kunnen vooralsnog doorgaan. Hierbij verwachten we dat aanwezigen de landelijke richtlijnen aanhouden. Ook gelden de gebruikelijke richtlijnen voor de locatie zelf (zoals de maximale capaciteit van de trouwzaal van vijftig personen). Voor huwelijken op andere locaties in de gemeente Nijkerk gelden de landelijke richtlijnen.

De raadsvergadering van 26 maart gaat vooralsnog wel door. De vergadering zal echter zonder publiek zijn. Geïnteresseerden kunnen de vergadering via internet volgen. \

De Beeldvormende vergadering van donderdag 19 maart over het sociaal domein gaat niet door.

De Jeugdgemeenteraad van 24 maart gaat niet door.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden