Vanaf komende zondag internetdiensten vanuit De Fontein

Foto:

De kerkenraad heeft de belijdenisdienst op zondag 5 april tot nader order uitgesteld. De jeugddienst op deze zondag gaat niet door.

Vanaf komende zondag is er via internet een ingekorte dienst vanuit De Fontein te volgen.

Het besluit om de belijdenis- en jeugddienst te schrappen, vloeit voort uit de mededeling van de overheid om bestaande maatregelen met een week te verlengen. Het dringende advies om bijeenkomsten met meer dan honderd mensen af te gelasten, inclusief kerkdiensten, gold aanvankelijk tot en met 31 maart, maar is verlengd tot en met 6 april.
De verwachting is dat de kerkloze periode langer duurt. Daarom heeft de kerkenraad het initiatief genomen de komende zondagen korte diensten uit te zenden vanuit De Fontein. Daarbij zijn geen gemeenteleden aanwezig. ‘We willen ondanks het feit dat er geen kerkdiensten kan worden gehouden toch gemeenschap met elkaar oefenen. Er is ook behoefte aan onderlinge verbondenheid, juist in deze verwarrende tijd die geestelijke vragen oproept’, zegt kerkenraadsvoorzitter Johan Kelder.

De diensten bestaan uit een meditatie van onze dominee T.C. Verhoef, een kindermoment van een van onze kerkelijk werkers, een muzikale bijdrage en gebed.
Gemeenteleden kunnen deze dienst volgen via de website kerkdienstgemist.nl. De Fontein heeft speciaal een abonnement op deze dienst genomen, omdat deze provider een grote toestroom van kijkers aankan.
Mensen uit onze gemeente met een code voor kerkomroep.nl kunnen blijven gebruikmaken van deze service. De uitzendingen zijn vanaf zondagochtend 09.30 uur beschikbaar. Naast de website kerkdienstgemist.nl is het mogelijk de app Kerkdienst Gemist te downloaden. In beide gevallen dient u in het zoekvak in te typen: De Fontein Nijkerk. Vanwege technische beperkingen is het vooralsnog niet mogelijk een livestream te verzorgen.

Alle activiteiten afgelast

De kerkenraad scherpt de richtlijn voor bijeenkomsten aan. Álle activiteiten onder verantwoordelijkheid van De Fontein worden afgelast, zowel in als buiten ons kerkgebouw. Bijeenkomsten in huiselijke kring worden strikt afgeraden, overeenkomstig de adviezen van de overheid en de Protestantse Kerk in Nederland.
Of de kerkdiensten en andere kerkelijke bijeenkomsten na 6 april doorgaan – bijvoorbeeld de vespers en de diensten op Pasen – is op dit moment niet te zeggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen