OV in Gelderland geminimaliseerd door coronavirus

Foto:

Het openbaar vervoer wordt geminimaliseerd vanwege de coronacrisis.

De NS schrapt vanaf komend weekend een groot deel van de treinen, meldt het ANP. Vervoerders Breng, Arriva. Keolis en Connexxion passen hun dienstregelingen aan.

De maatregelen van Connexxion en Breng (Arnhem/Nijmegen) gaan in per 19 maart. Keolis voert de gewijzigde dienstregeling woensdag 18 maart al in. De bussen van Syntus Gelderland rijden van 18 maart tot 4 april 2020 een aangepaste dienstregeling. Er wordt gereden als in de kerstvakantie (in de ‘lijnfolders’ en op het ‘overzicht met vertrektijden op de halte’ is dit de periode van 22 december t/m 4 januari).

Buurtbus 509 (Barneveld – Nijkerk) rijdt tot 4 april NIET.

Valleilijn

Connexxion wil de reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn, veel van die reizigers zijn werkzaam in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken. Connexxion vraagt begrip voor deze situatie.

Vanaf donderdag 19 maart past Connexxion de dienstregeling van de Valleilijn treinen aan. Per dag bekijkt Connexxion welke treinen er kunnen rijden, reizigers krijgen het advies hun treinreis per trein vlak voor vertrek te checken.

De treinen die uitsluitend tussen Barneveld Zuid en Amersfoort rijden vervallen vanaf donderdag 19 maart; de treinen Ede-Wageningen – Amersfoort blijven vooralsnog rijden waardoor er de gehele dag op het hele baanvak tweemaal per uur een trein rijdt.

Plan je reis (liefst maximaal 1 uur) van tevoren via 9292.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden