Verdergaande maatregelen in ziekenhuizen

Foto:

De ziekenhuizen nemen verdergaande maatregelen.

St Jansdal, Harderwijk

maandag 23 maart start St Jansdal met screening bij de hoofdingangen van Harderwijk en Lelystad.

In de centrale hallen staan zorgmedewerkers, die eventuele klachten uitvragen bij patiënten en bezoekers. De vragen gaan over koorts, hoesten, benauwdheid en neusverkoudheid.

Als een patiënt luchtwegklachten heeft en of koorts heeft, dan is toegang alleen toegestaan bij het gebruik van een mondmasker. Het masker mag pas af nadat de patiënt het ziekenhuis weer heeft verlaten. Bezoekers met klachten mogen het ziekenhuis niet betreden en moeten het St Jansdal weer verlaten. Een uitzondering hierop zijn bezoekers van terminale patiënten.

Ingang gebouw H is dicht

De ingang van gebouw H is dicht. Hierin bevinden zich Klimop, Geboortezorghuis, Moeder&Kind Centrum en kaakchirurgie. Patiënten en bezoekers moeten voor deze afdelingen eerst via de hoofdingang. Daar vindt screening plaats. In het ziekenhuis hangt extra bewegwijzering om de weg te wijzen naar gebouw H.

Bij de ingang van de spoedeisende hulp en huisartsenpost is vorige week een tent geplaatst waar alle patiënten die zich melden voor de huisartsenpost of spoedeisende hulp eerst worden gezien.

Deze dringende maatregelen neemt het St Jansdal ter bescherming van medewerkers en patiënten om besmetting in het ziekenhuis te voorkomen. Daarnaast roept het St Jansdal op om ook binnen de muren van het ziekenhuis gehoor te geven aan de richtlijn van het RIVM om anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren.\

Meander Medisch Centrum, Amersfoort

Afspraken tot 1 mei uitgesteld of omgezet

Het ziekenhuis zet alle uitstelbare afspraken en operaties zonder spoed tot 1 mei uit, of zet de afspraak om naar een telefonische afspraak. Patiënten van wie de afspraak niet doorgaat, worden (door een anoniem nummer) gebeld. Als patiënten niet gebeld zijn, gaat de afspraak gewoon door.

Op dit moment zijn er 12 patiënten met het coronavirus in het Meander Medisch Centrum opgenomen. Hiervan verblijven er 8 patiënten op de IC (Intensive Care).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden