Onbegrip bij Toebast over supermarktkanaal

Foto: Iris van Steeg

Er is in de media veel aandacht voor de gang van zaken in de supermarkten.

Bakker Dennis Toebast vraagt zich af, waarom alle aandacht voor onze dagelijkse voeding alleen naar de supermarkten gaat. “Heeft het ambachtelijke MKB geen nut meer in deze uitzonderlijke crisis? Ik moet denken aan de slagers, groentezaken, viszaken en brood- & banketbakkers. Die doen er alles aan om een veilige omgeving te maken voor medewerkers en consumenten.”

Maatregelen supermarktkanaal

Hij heeft moeite met de oplossingen, die de supermarkten gevonden hebben: “Ja, ze gaan nog eerder open! Om nog meer omzet binnen te kunnen halen. Waarom sluiten ze niet tot 9 uur zodat de vakkenvullers veilig kunnen werken en er voldoende afstand gehouden kan worden? Waarom sluiten ze niet weer om 19:00 uur om zo ook de vakken weer veilig te kunnen vullen. Dat is pas “rekening houden” met hun medewerkers. Door de ontstane situatie kunnen ze voorlopig niet roepen dat de consument anders geen tijd heeft om de dagelijkse boodschappen te doen. Er is tijd zat om nu boodschappen te doen. Spreiden is op dit moment het toverwoord. Waarom dan niet spreiden over alle zaken met de dagelijkse levensbehoefte? Waarom iedereen ophokken in supermarkten? Hopelijk snappen de consumenten, dat het MKB na de crisis keihard nodig is om alles ook weer mede op te bouwen.”

Overigens is het ook zo, dat de winkeliers, die voorzien in de eerste levensbehoeften bijna allemaal open blijven. Andere winkels, zoals bijvoorbeeld kledingzaken en opticiens sluiten meer en meer hun deuren.

De afebeelding is van Iris van Steeg en ben geboren en getogen in Nijkerk. Vorig jaar is zij een lifestyle begonnen als “Digital Nomad” en heb mijzelf gespecialiseerd in grafische vormgeving. Van Steeg: “Hierdoor mag ik veel van de wereld zien, maar keer ik toch altijd terug naar mijn plekje Nijkerk! (Momenteel ben ik nu ook hier bij mijn familie)”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden