Vincent Corjanus brengt online live-sessie als alternatief gecancelde tour

Foto:

Zanger en dichter Vincent Corjanus startte op 10 maart zijn Rock-‘n-Roll Poetry Tour in Sleen.

Door de Corona-uitbraak in Nederland werden meerdere shows van Corjanus gecanceld, ook de show op 29 maart in de bibliotheek van Hoevelaken. ‘Live vanaf het bankstel’ verscheen vandaag onverwacht op Spotify als alternatief voor de gecancelde optredens. 7 liedjes staan er op dit ‘live’-album inclusief een speciaal geschreven over de crisis: ‘Een Andere Lente’.

De opnames vonden de afgelopen dagen plaats bij de jonge dichter thuis. ‘Ik had het gevoel dat ik iets moest doen. Ik ging aan de slag met mijn gitaar en met wat studioapparatuur om te proberen wat moois op te nemen. De liedjes zijn speciaal voor iedereen die nu keihard aan het werk is, maar ook voor de thuisblijvers. Het is het minste wat ik kan doen’’, aldus Corjanus.

Naast akoestische uitvoeringen van ‘Hotel Weemoed’ en ‘Dansen’ staan er een aantal niet eerder verschenen nummers op het album: ‘De Grote Verdwijntruc’, ‘We zijn er nog (en wij blijven)’ en ‘ De Hartenwacht’. Nummers die Corjanus met enige regelmaat live speelt. Voor ‘Dromen Schilderen’ werd de hulp van Richard Corjanus ingeroepen die het oude nummer een flinke update heeft gegeven.

De optredens worden mogelijk verplaatst. Maar nu kun je toch nog luisteren via deze link naar Spotify.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden