BeVe binnenstad is opgericht

Foto:

Er is een bestuur,er zijn statuten en de bewonersvereniging binnenstad is binnenkort ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Het bestuur bestaat uit Pietsje Boers, Toon Habers en voorzitter Aart Markies: “We vinden het een uitdaging om naar boven te krijgen wat er bij bewoners leeft. Denk aan herinrichting van straten, evenementen, huisdieren in de binnenstad, straatmeubilair (bankjes bijvoorbeeld). Het is goed en nuttig om te verbinden, mensen bij elkaar houden en contacten te leggen met andere partijen.”

Ontbrekende pijler

Het Platform Binnenstad Nijkerk kreeg een klein jaar geleden een nieuwe bestuur. Dieter van de Castel nam de voorzittershamer over van Han Verhoog en van de drie “pijlers” Gemeente Nijkerk, Nijkerkse Ondernemers Vereniging (NOV) en de Vereniging Vastgoed Nijkerk (VVN) nemen elk twee vertegenwoordigers in het bestuur zitting. Zodra de vierde “pijler”, die van de bewoners van de binnenstad, georganiseerd is, zullen ook twee vertegenwoordigers van deze groep hun plaats in het bestuur krijgen. Een jaar later is het nu zover.

 

Het belang voor de binnenstad

Voorzitter Aart Markies: “Onze vereniging is gesprekspartner van de gemeente met gevraagd en ongevraagd advies. We zijn ook vertegenwoordigd in het Platform Binnenstad Nijkerk. Tot nu toe hebben diverse individuele inwoners zich, op persoonlijke titel en vaak heel verdienstelijk, ingezet voor de binnenstad. Met de vereniging willen we zorgen dat de inbreng vanuit de binnenstad op zo veel mogelijk draagvlak kan rekenen”.
Het bestuur vindt de bewonersvereniging ook om een andere reden belangrijk: “Naast belangenbehartiging heeft onze vereniging ook een sociale functie. We leven in een tijd dat het belangrijk is om elkaar te kennen, zorg te dragen voor elkaar en elkaar te helpen. Denk ook aan de hele energietransitie waarbij we van elkaar kunnen leren en samenwerken”.

Voldoende leden en bestuurders

Markies: “Ik denk dat we starten met een prima professioneel team. Natuurlijk zijn we nog op zoek naar uitbreiding. Het succes van de bewonersvereniging staat en valt met voldoende leden en bestuurders. Hoe meer mensen bij de vereniging horen, hoe sterker de stem. Hoe meer mensen actief mee willen doen, hoe meer bewoners zelf iets kunnen betekenen voor hun eigen leefomgeving. Doet u ook mee?”
Heeft u vragen voer de vereniging  dan kunt u die mailen naar [email protected]

Later dit jaar gaat de  nieuwe vereniging  vieren, dat de binnenstad van Nijkerk een eigen bewonersvereniging heeft. Nu is het daar de tijd niet voor, ook niet voor andere bijeenkomsten.

Het bestuur

Voorzitter Aart MArkies, geboren Hoevelaker, woont zo’n 20 jaar in de binnenstad. Hij is betrokken bij de piano en orgelzaak van zijn schoonfamilie. Zelf heeft hij altijd voor regionale kranten gewerkt en is momenteel zelfstandige in online marketing. Pietsje Boer woont 45 jaar in Nijkerk en heeft met haar verpleegkundige achtergrond in verschillende management functies in de zorg gewerkt. Haar werkzame leven sloot ze af bij Alzheimer Nederland als regiocoördinator. Toon Habers woont dik 33 jaar in Nijkerk en heeft een verleden in de spoorsector als projectleider en zelfstandig ondernemer. Hij heeft ook als lid van het eerste platform binnenstad gefunctioneerd.

PS: foto’s zijn vóór corona gemaakt

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden