“Feest” vieren in Coronatijd

Foto:

Niets liever had ze groots uitgepakt om het vijfjarig jubileum van haar Eethuys Marktzicht te vieren.

Maar dat mocht in deze tijd niet zo zijn. Aan het begin van de Coronacrisis ging Eethuys Marktzicht  twee weken dicht, Door het eethuys aan te passen, is Marktzicht nu toch open.

Eigenaresse Hillie Bos: “Wij zijn alleen open voor afhalen en klanten stuur ik vaak door naar ‘de muziektent op het Plein’ om het daar op te eten. Eten op het terras is niet toegestaan. Dat vind ik ook heel logisch. Er mogen maximaal 3 personen in de zaak. Gelukkig past bijna iedereen zich aan en staat buiten te wachten. Wat heb ik toch onwijs lieve klanten”

“Het is vreselijk om te zien hoe rustig het in de stad is,. Dat zorgt er ook voor, dat de markt ook minder druk bezocht wordt. Ik snap het wel, maar voor nu moet je misschien meer dan 1.5 meter uit elkaar gaan lopen en de lokale ondernemers en de marktkooplui ondersteunen. Daar komt bij dat ik mijn lieve horecacollega’s enorm mis. Ik heb de mogelijkheid om open te gaan, maar hoop echt dat de horeca ook weer snel de deuren mag openen. Dan wordt het weer gezellig in de stad”

Om de klanten toch mee te laten genieten van het jubileum heeft Hillie Bos een aantal leuke acties bedacht. Zo is er elke dag een scherpe aanbieding. Die vind je op Facebook. Er is ook een kleurplatenwedstrijd voor de kids uitgeschreven. Lever je je kleurplaat in? Dan ga je met een lekker softijsje naar huis. “Ook ik moet er hard aan trekken om te kunnen overleven. Als ik de reactie op Facebook zie, zijn die overweldigend, maar het liefste heb ik ze allemaal een keer in de zaak. Dat zou mij enorm helpen”

Op (K)Woningsdag is Eethuys Marktzicht (net al veel andere winkeliers in Nijkerk) ook open. Hillie Bos: “Hou je aan de regels, ga lekker shoppen, en neem wat lekkere ambachtelijke friet mee naar huis…”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden