Koop het lokaal, bijvoorbeeld bij Wijnandkookt

Foto:

Nu restaurants dicht zijn, wordt Wijnand van den Ham vaker uitgenodigd om bij mensen thuis te komen koken.

Normaal gesproken doet hij dat voor grotere groepen, tot wel 50 personen. Maar dat kan nu even niet.

Het voordeel bij mensen thuis koken is wel, dat Wijnandkookt in overleg het menu samenstelt. Hij kan dan ook goed met dieetwensen rekening houden. Toch heeft hij het liefst, dat mensen hem carte blanche geven. Dat gebeurt ook vaak, zeker als hij meer dan één keer op hetzelfde adres komt.

De  Big Green Egg is zijn belangrijkste stuk gereedschap. Dat gebruikt hij voor alle gangen, ook voor het dessert.

Een klein acht jaar geleden ontstond zijn liefde voor de keramische kamado barbecue. Dat gebeurde tijdens een Demo, die hij in Nijkerk gaf. Daar was ook een vertegenwoordiger van de Big Green Egg. Daardoor ging het balletje aan het rollen. Dat Van den Ham de kunst van het barbecuen op de Big green Egg verstaat, wordt onderstreept door de workshops, die hij aan geïnteresseerde en Big Green Egg eigenaren geeft, Van den Ham: “Ik ben een van 11 demochefs van Big Green Egg Nederland”.

Het koken is Wijnand van den Ham met de paplepel ingegoten. Vroeger stond hij al naast zijn moeder, als die stond te koken. Hij heeft altijd geweten, dat hij kok wilde worden: “Je wordt als kok geboren.” Zijn draai heeft hij sinds een jaar of acht met de Big Green Egg helemaal gevonden. Zijn voorkeur gaat uit naar het bereiden van Italiaanse gerechten. Daarom deelt hij met een partner de PizzaYoli. Dat is een foodtruck, waarmee ze naar festivals gaan en daar Italiaanse pizza’s op een hout gestookte steenoven bakken. Die truck staat voorlopig echter in de garage

Wijandkookt kunt u bereiken via zijn website.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen