Leerlingenvervoer gaat naar Munckhof Taxi b.v.

Foto:

Oktober 2019 schreven wij, dat het leerlingenvervoer opnieuw aanbesteed zou worden.

Die procedure is achter de rug en MunckhofTaxi bv is als beste van de vier bedrijven uit de beoordeling gekomen.

Aanleiding voor de nieuwe aanbesteding is dat gemeenten niet tevreden waren over de huidige organisatie binnen Regio Foodvalley. Samenwerking tussen Nijkerk, Barneveld, Scherpenzeel en Renswoude bleek na onderzoek de beste oplossing om goed, efficiënt en betaalbaar leerlingenvervoer te organiseren. Dat gaat nu ook gebeuren en het is de bedoeling, dat de Barneveld vanaf 1 januari 2021 de coördinerende taken gaat uitvoeren.  Als het goed is, zullen ouders er niet veel van merken.

Het wordt wel duurder, zo’n 125.000 euro is de verwachting. Deze stijging heeft voornamelijk te maken met autonome kostenstijging bij vervoerders. Ter vergelijking, vrijwel iedere aanbesteding in Nederland laat momenteel een hoger kostenniveau zien, aldus het college van B&W in een brief aan de raad.

Kortere reistijd

Wethouder Harke Dijksterhuis: “Kinderen veilig en op tijd van en naar school vervoeren, dat is voor ons het allerbelangrijkst. Bij deze aanbesteding hebben we daar stevige kwaliteitseisen aan gesteld. Zo gaat de reistijd terug van 1,5 uur naar 1 uur en een kwartier. Duurzaamheid is eveneens een belangrijke. Gedurende de looptijd van het contract neemt het aandeel elektrische voertuigen en waterstofvoertuigen toe tot 70% van de ritten. Daarnaast vinden we het belangrijk dat het contact tussen ouders, gemeente en vervoerders zo laagdrempelig mogelijk is. Ik ben daarom blij dat we een goede, duurzame en voor Nijkerk al bekende vervoerder hebben gevonden, waarmee we begin augustus van start kunnen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen