Flinke korting op aanschaf regenton

Foto:

Door tuinen groener te maken, worden ze mooier, levendiger én klimaatbestendig.

Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde samenleving, aldus de gemeente. De vraag is: doet u mee?

Waarom een groenere buurt?

Het klimaat verandert. Het weer wordt extremer. Soms gaat het hard regenen en dan is het weer voor langere tijd droog. Heftige regenbuien kunnen tot wateroverlast leiden. Door in uw tuin minder tegels neer te leggen Helpt u mee aan het beperken van wateroverlast. Denkt u erover na om een regenton te kopen om planten in uw tuin water te geven bij droogte? Bij de Intratuin, Westermolen of de Praxis krijgt u een korting op de aanschaft van 50% van de aanschafkosten tot een maximum korting van 50 euro per ton.

Voordelen

Een regenton in uw tuin heeft een aantal voordelen. Zo heeft u een groot deel van de tijd vers water beschikbaar voor het besproeien van uw tuin, het schoonspoelen van uw auto of de ramen van uw huis. U gebruikt daarvoor geen leidingwater en regenwater is gratis. Verder zorgt een regenton voor extra opslag van regenwater dat niet afgevoerd wordt naar het vuilwaterriool. Hierdoor stroomt de riolering minder snel over bij hevige regen. Het beperkt daarmee de wateroverlast.

Actie

De kortingsactie is doorlopend. De actie geldt voor inwoners van de gemeente Nijkerk. De korting wordt gegeven voor 1 ton per huishouden. Bent u een leverancier van regentonnen met een winkel binnen de gemeente Nijkerk? En wilt u ook de korting geven dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 033.

De winkels waar u korting krijgt

Intratuin, Het Spaanse Leger 1
Westermolen, Boekdrukker 9-B
Praxis, Watergoorweg 94

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden