Scott Deroue komt op snelheid

Foto:

ASSEN –  Scott Deroue heeft woensdag 27 mei een uitstekende testdag gehad met het MTM Kawasaki MotoPort team op het TT Circuit Assen.

Tijdens de trainingsdag, georganiseerd door de KNMV, kon Deroue onder andere de nieuwe slick banden testen. Die worden vanaf 2020 gebruikt in het World Supersport 300 kampioenschap.

Voor de testdag van de KNMV maakte Scott Deroue al twee keer trainingsmeters met zijn Kawasaki Ninja 400 op de TT Junior Track in Assen. Woensdag 27 mei kon het echte werk beginnen, met de eerste test van MTM Kawasaki MotoPort team in 2020. Tijdens deze trainingsdag van de KNMV was er veel rijtijd verdeeld over vijf sessies.

De 24-jarige coureur gebruikte de eerste sessie om in het ritme te komen. Vervolgens werden de slick banden gemonteerd, die vanaf 2020 nieuw zijn in het World Supersport 300 kampioenschap. Voorheen werd er gereden met profielbanden. Deroue maakte een onschuldige schuiver mee in Mandeveen, maar dat was eigenlijk het enige minpuntje van de dag. Deroue wist samen met het MTM Kawasaki MotoPort flinke stappen te maken met het gevoel op de motor en dit resulteerde in snelle rondetijden.

Wanneer de eerste races gaan plaatsvinden is nog onbekend, maar het MTM Kawasaki MotoPort team heeft in juni en juli meer testdagen gepland om zich zo optimaal voor te bereiden wanneer het seizoen echt gaat beginnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden