Kinderboeken zoeken met gouden wikkel

Foto:

Kinderzwerfboek regio Nijkerk bestaat 5 jaar.

Al 5 jaar maakt Kinderzwerfboek regio Nijkerk boeken beschikbaar voor álle kinderen. Er zijn inmiddels 15 kastjes met boeken in de Gemeente Nijkerk te vinden en dat wordt gevierd.

Actie met gouden wikkels

Vanaf 1 juni zijn er gouden wikkels verstopt in de boeken van de zwerfkastjes in Nijkerk en Hoevelaken. De gouden wikkels worden niet allemaal tegelijk in de boeken verstopt. Ga dus regelmatig even een boek halen en wie weet maak jij kans op één van de prijzen!

Kleurplatenwedstrijd

Samen met de Bibliotheek in Nijkerk en Hoevelaken is een kleurwedstrijd bedacht. In de zwerfkastjes liggen kleurplaten. Maak er iets moois van en lever je kleurplaat in bij één van de bibliotheken. De kleurplaat vind je ook op de Facebookpagina van Kinderzwerfboek. Tegen inlevering van je kleurplaat mag je een cadeautje grabbelen en maak je kans op twee toegangskaarten voor de goochelvoorstelling van Igor Krulsnor in de bibliotheek of op één van de andere prijzen.

Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek zet zich in om boeken beschikbaar te maken voor álle kinderen, ook voor kinderen die thuis nauwelijks boeken hebben. Iedereen in Nederland wordt opgeroepen om de boekenkast op te ruimen en kinderboeken uit zwerven te sturen zodat andere kinderen ze kunnen lezen. Met de hulp van vele vrijwilligers zijn al meer dan 2,5 miljoen kinderboeken gaan zwerven en meer dan 3.500 KinderzwerfboekStations opgericht. Hier kunnen kinderen gratis een boek halen om thuis te lezen. Ze staan op plekken waar kinderen komen, zoals scholen, kinderboerderijen en buurthuizen.

een van de eerste kasten

Lezen loont

Het werk van Kinderzwerfboek is hard nodig. Landelijk gezien verlaat nog steeds 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Lezende kinderen hebben dan ook meer kans op een goede toekomst!
Meer informatie of vrijwilliger worden?


Neem contact op door te mailen naar: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden