Kunstwerk van Linda Verkaaik siert Bartiméus

Foto:

DOORN – Kunstenares Linda Verkaaik maakte vorig jaar een beeld in opdracht van Bartiméus.

Vorig jaar 15 mei had het aan de wand van een nieuw zorghuis te Ermelo zullen hangen, maar de wand bleek toch niet geschikt. Dus moest er een andere locatie gezocht worden. Die is uiteindelijk gevonden: de nieuwbouw van het medische centrum van Bartimeus in Doorn.

Linda Verkaaik: “Nu in deze tijd krijgt het Handenbeeld wel een heel mooie nieuwe laag erbij, nu het aanraken niet meer aan de orde i.”

Ze maakte handen die overgaan in vogels uitgespreid als een zwerm over de gehele wand..

Ze reflecteert: De handen voor de hulp bij slechtzienden,maar ook de handen van de tast van de slechtzienden zelf. Handen, die overgaan in vogels, vleugels: de link naar mijn andere beeld in Doorn bij het strooiveld aldaar, waar de vleugels de handen verbeelden. En de link naar de tuin. de handen om te tuinieren en de vogels aldaar. (een wens van de bewoners). De link naar het vervliegen van de tijd…uiteindelijk ‘vliegen we allemaal op weg naar…’ Het glinsteren van het aluminium, en de reflectie van de acrylaat handen, zal voor mensen die niet 100% blind zijn net iets opleveren.”

Gedicht

Stadsdichter Bert Jurling maakte er een gedicht bij:
lees mijn handen, zoek een weg, spreid je vleugels, neem me mee

Over Bartiméus

Bartiméus is er voor alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook als ze een meervoudige beperking hebben of problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel. Met 1.800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers stellen zij alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden