Arla Foods verduurzaamt steeds meer verpakkingen

Foto:

Sinds 2018 realiseert Arla Foods Nederland jaarlijks 550 ton CO2-reductie dankzij milieuvriendelijkere verpakkingen

In 2030 de CO2-uitstoot met 30% verminderen en in 2050 volledig klimaatneutraal zijn. Dit is de duurzaamheidsambitie van Arla Foods.

Al jaren zet de zuivelcoöperatie stappen op het gebied van duurzaamheid. In 2020 bouwt Arla Foods verder aan haar duurzaamheidsambitie door steeds meer van haar verpakkingen te verduurzamen. Na de Arla Biologisch-verpakkingen en de 450 gr. bekers skyr, onthult Arla Foods vandaag een duurzaam jasje voor de 1 kg skyr-bekers. “We hebben het plasticgebruik tot een minimum beperkt en het gebruik van fossiele grondstoffen verminderd. Dit betekent dat we in samenwerking met onze consumenten de CO2-uitstoot met 30% kunnen verminderen ten opzichte van de vorige skyr-beker” vertelt Lise Berg Kildemark, Directeur duurzame verpakkingen bij Arla Foods.

“Met de introductie van meer en meer duurzame verpakkingen zetten we een volgende stap op het gebied van duurzaamheid”, vertelt Bas Padberg, managing director bij Arla Foods Nederland. “We streven ernaar om onze impact op het milieu doorlopend te verminderen. Duurzame verpakkingen maken een essentieel onderdeel uit van de oplossing. De nieuwe skyr-bekers dragen bij aan onze missie om in 2050 klimaatneutraal te zijn.”

Meer en meer duurzame verpakkingen

Door de milieubewuste verpakkingen die sinds 2018 zijn geïntroduceerd verminderde Arla Foods Nederland de jaarlijkse CO2-uitstoot met 550 ton. Dit is evenveel CO2 als de uitstoot van 366 vliegretourtjes Amsterdam – Barcelona of de totale jaarlijkse CO2-uitstoot van 35 Nederlanders. Naast het verminderen van de CO2-uitstoot bij de productie, wil Arla Foods ervoor zorgen dat de verpakkingen recyclebaar zijn. Daarmee is de zuivelcoöperatie goed op weg: in 2020 is 80% van Arla Foods’ verpakkingsmateriaal recyclebaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen