Bijzonder schip bij Arkersluis

Foto:

Bij de Arkerlsuis ligt al even het gloednieuwe superjacht YXT24 Evolution van Lynx Yachts.

De Nederlandse superjachtbouwer Lynx Yachts heeft de romp van het 27,3 meter lange superjacht genaamd Roe Shadow in maart te water gelaten. “Rou Shadow” is het tweede jacht in de YXT 24 Evolution-serie.

Het kostte de werf bijna twee jaar om het superjacht te bouwen; in juni 2018 werd het koopcontract getekend. De tewaterlating vond medio maart plaats bij de werf in Nijkerk. Gezien de maatregelen rondom het coronavirus is besloten een groot lanceerfeest even uit te stellen. In plaats daarvan hield de werf een ceremonie in besloten kring.

Het robuuste en veelzijdige jacht is ontworpen om overal naartoe te varen. Ze heeft een totale lengte van 27,30 m en een breedte van 7,10 m en wordt aangedreven door twee MAN-motoren van 800 pk voor een kruissnelheid van 12 knopen. Het exterieurontwerp van Roe Shadow komt van Bernd Wheel Design, terwijl het interieur is vormgegeven door Darnet Design, met engineering door Diana Yacht Design.

Bijzonder is dat het jacht wordt ingezet als support schip. De eigenaar is namelijk al in bezit van een nog groter jacht.

Roe Shadow wordt volgens planning binnekort aan de eigenaar geleverd.

De boot ging zo te water

bron: bootaanboot

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen